UUSIMMAT

Asus Rampage II GENE (Intel X58)

20.04.2009 20:03 |

Intel julkaisi Nehalem-arkkitehtuuriin perustuvat Core i7 -tuoteperheen prosessorit neljä kuukautta sitten ja toistaiseksi ainoat alustavaihtoehdot ovat yrityksen omaan X58-piirisarjaan perustuvat emolevyt. Emolevyt ovat pääasiassa hintavia, mutta valikoiman skaala ulottuu aina perustason emolevyistä esimerkiksi Asuksen ökyhintaiseen Rampage II Extreme -emolevyyn. Rampage II Extreme on perinteistä ATX-emolevyä leveämpi ja varusteltu yltäkylläisesti. Asuksen teettämän kuluttajatutkimuksen perusteella suuri osa kuluttajista haluaisi kuitenkin pienikokoisen emolevyn, joka tarjoaisi monipuoliset ominaisuudet ja jonka avulla olisi mahdollista rakentaa suorituskykyinen pelikone.

Kehitystyön tuloksena on syntynyt Rampage II GENE, jossa kaikki tarpeellinen on tiivistetty microATX-standardin kokoluokituksen täyttävään piirilevyyn. Vaikka kyseessä on pienikokoinen emolevy, se on varustettu muun muassa Core i7 -prosessorituella, X58-piirisarjalla, HD-tasoisilla ääniominaisuuksilla sekä SLI- ja CrossFireX-teknologioita varten kahdella PCI Express x16 -liittimellä.

Tässä artikkelissa paneudumme microATX-standardiin, Asus Rampage II GENEn ominaisuuksiin ja testaamme suorituskykyä perustestien ohella CrossFireX- ja SLI-testeissä, joissa vertailuna käytetään Rampage II Extremeä. Artikkelin lopussa Rampage II GENE asetetaan piinapenkkiin ja testaamme sillä prosessorin ylikellottamista ilmajäähdytyksellä.

Sisältö

  1. Asus Rampage II GENE (Intel X58)
  2. MicroATX-standardi
  3. Asus Rampage II GENE
  4. Testikokoonpano, suorituskyky & CrossFireX- ja SLI-suorituskyky
  5. Ylikellotus
  6. Loppuyhteenveto