Uusimmat

Loppuyhteenveto

18.08.2015 16:10 Muropaketin toimitus

Asuksen Strix GTX 980 Ti -näytönohjain oli testitulosten valossa hyvin samanlainen kokemus kuin jo aiemmin testattu Gigabyten GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming. Hinnassa on kuitenkin iso ero, sillä Asuksen Strix-malli maksaa Suomessa jopa 65 euroa enemmän kuin Gigabyten G1 Gaming -malli.

DirectCU III -jäähdytys on päivittynyt kolmanteen sukupolveen, mutta perusidea on edelleen sama. Grafiikkapiiri on suoraan yhteydessä jäähdytysrivaston läpi kulkeviin lämpöputkiin. Reunimmaiset lämpöputket eivät kuitenkaan olleet juurikaan kontaktissa grafiikkapiiriin. Tuulettimien lukumäärä on kasvanut kahdesta kolmeen. Ulkonäköä on parannettu valkoisilla ledeillä PCI Express -virtaliittimien kohdalla ja sykkivän Strix-logon valaisuun.

Vakiona Asus oli marginaalisesti suorituskykyisempi kuin Gigabyte johtuen GDDR5-muistien tehdasylikellotuksesta 1753 MHz:stä 1800 MHz:iin. Molemmat näytönohjaimet olivat Battlefield 4:ssä ja The Withcer 3:ssa noin 22-25 % suorituskykyisempiä kuin GeForce GTX 980 Ti -referenssinäytönohjain. Kokoonpanon tehonkulutus oli molemmilla noin 360 wattia ja melutaso 43 desibeliä. Gigabyte Gaming G1:n grafiikkapiiri toimi 3D-rasituksessa neljä astetta viileämpänä kuin Asuksella.

GPU-Z:n ilmoittama ASIC Quality -arvo oli Gigabyten testiin lähettämässä lehdistökappaleessa merkittävästi parempi kuin Asuksella (78,4 vs 68,3 %), jonka ansiosta Gigabyte ylikellottui grafiikkapiirin osalta 40 MHz korkeammalle (1494 vs 1455 MHz). Jos Gigabyten myyntikorteissa ei ole grafiikkapiirillä yhtä korkea ASIC Quality -arvo, jää se vakiona suorituskykytesteissä enemmän jälkeen Asuksesta, eikä ylikellotuspotentiaali ole yhtä hyvä. Jos lukijoiltamme löytyy Gigabyten 980 Ti G1 Gaming -näytönohjaimia, toivomme raportteja ASIC Quality -arvosta tämän artikkelin kommentteihin.

 

Sisältö

  1. Asus Strix GTX 980 Ti OC
  2. Testikokoonpano ja suorituskykymittaukset
  3. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  4. Ylikellotustestit
  5. Loppuyhteenveto