Asus Taichi 21

25.01.2013 10:51 |

Intelin kehittämä Ultrabook-konsepti on muuttanut paljon tietokonemaailmaa parempaan suuntaan. Kyseessä on käytännössä suora kilpailija Applen MacBook Airille ja päämääränä on ollut tarjoa tietokonevalmistajille konsepti, jossa yhdistyy ohut muotoilu, suorituskyky, pitkä akunkesto ja nopea käynnistyminen virransäästötilasta. Markkinoille ilmestyikin nopeasti vuoden 2011 lopulla ensimmäisiä Ultrabook-kannettavia ja Asus oli ensimmäisenä mukana Zenbook-tuoteperheen kannettavilla, joista Muropaketissa testasimme UX31E-mallin.

Reilun vuoden aikana tietokonemaailmassa on tapahtunut muutamia suuria muutoksia, joista Windows 8 -käyttöjärjestelmä lienee merkittävin. Lisäksi Intel on tuonut markkinoille Ivy Bridge -koodinimelliset prosessorit ja taulutietokoneet ovat kasvattaneet suosiotaan jatkuvasti.

Taichi-tuoteperheen 21-mallisessa kannettavassa tietokoneessa Asus on pyrkinyt yhdistämään kaikki nykytrendin uudet tuulet. Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 8 ja käytössä on peräti kaksi näyttöä, joista toinen on kosketusnäyttö ja tarkoituksena on ollut luoda Windows 8:n myötä taulutietokoneen kaltainen lähestymistapa. Konepellin alla menoa vauhdittaa Ivy Bridge -prosessori. Tässä artikkelissa tutkimme Asuksen Taichi 21 -kannettavan ominaisuuksia ja pohdimme, miten Windows 8 soveltuu käytettäväksi kosketusnäytöllä. Lisäksi suorituskyky-, tehonkulutus-, akunkesto- ja lämpötilamittauksissa käytetään vertailukohtina Asuksen Zenbook Prime- ja Samsungin Series 9 -kannettavia.

Asuksen nimeämisessä käyttämä Taichi, suomeksi taiji, on kiinalainen 1300-luvulla kehitetty taistelutaito, jossa käytetään kehoa kokonaisvaltaisesti ja liikkeen avulla pyritään rentouttamaan keho ja mieli. Taistelutaidon ohella taijia harjoitetaan liikunnallisessa mielessä.

Sisältö

  1. Asus Taichi 21
  2. Kannettavan esittely & ohjelmat
  3. Testikokoonpanot, testit & Windows 8 kosketuskäytössä
  4. Loppuyhteenveto