Uusimmat

Loppuyhteenveto

09.11.2011 18:26 Muropaketin toimitus

Ultrabook-konseptin päämääränä on tuoda markkinoille kannettavia, jollaiseksi useat kannettavan sen varsinaisessa merkityksessä varmasti käsittävät. Viimeisten vuosien aikana markkinoilla on ollut saatavilla laaja-alaisesti ala-arvoisia kannettavia isolla ja huonolla rungolla sekä huonolla akunkestolla. Applen MacBook-kannettavat ja varsinkin Air-malli ovat omalta osaltaan luoneet painetta muiden valmistajien niskaan ja Ultrabook-konseptin päämääränä on tuoda markkinoille oikeasti mobiileja kannettavia, joissa on kiinnitetty huomiota muotoiluun, akunkestoon, suorituskykyyn sekä myös hintatasoon. Ensimmäisinä markkinoille tulevat Ultrabook-kannettavat vaikuttavat lupaavilta ja myös Muropaketin testiin saapunut Zenbook UX31E onnistui vakuuttamaan toimituksen.

Zenbook UX31E on muotoilultaan pelkistetyn tyylikäs harjatulla alumiinisella pinnalla, mutta lisäksi runko tuntuu jämäkältä, eikä se anna periksi taitettaessa kannettavaa ristikulmista. 13,3-tuumaisen näytön resoluutio on piristävästi 1600×900 ja suurikokoisilla näppäimillä varustetun näppäimistön tuntuma on alkumetreistä lähtien miellyttävä. Ominaisuuksien puolesta Zenbook UX31E ei joudu häpeämään ja siitä löytyvät perusvarustelutason edellyttämä webbikamera, WLAN- ja Bluetooth-valmius, USB-liittimiä (mukaan lukien USB 3.0 -liitin USB Charge+ -ominaisuudella) sekä muun muassa muistikortinlukija. Lisäksi rungosta löytyy Micro-HDMI-liitin, Mini-VGA-liitin, johon voi liittää mukana tulevan adapterin normaalia VGA-liitintä varten, kuulokeliitin ja erillisellä USB:hen liitettävällä adapterilla saa käyttöön RJ-45-verkkoliittimen.

Raudan puolesta menoa vauhdittaa Sandy Bridge -koodinimellinen Core i7-2677M, neljä gigatavua DDR3-keskusmuistia ja tallennuskapasiteetin osalta käytössä on 128 gigatavun suorituskykyinen SSD-asema. Suorituskykymittaukset osoittivat Zenbook UX31E:n olevan jokaisessa testissä Samsungin Series 9 -kannettavaa suorituskykyisempi ja kun tähän lisätään hyvä akunkesto, yhtenä erittäin kätevänä ominaisuutena Instant On -teknologia sekä siedettävä 1100 euron hinta, Asuksen Zenbook UX31E:tä on vaikea olla suosittelematta kulkevalle käyttäjälle, joka ei vaadi reilunpuoleista 3D-suorituskykyä. Zenbook UX31E:n ainoat parannusta kaipaavat puolet rajoittuvat touchpadin toimintaan, Face Logon -toimintoon, jota ei toisaalta ole pakko käyttää, sekä näppäimistön taustavalaistuksen puuttumiseen.

Sisältö

  1. Asus Zenbook UX31E ja Intelin Ultrabook-konsepti
  2. Kannettavan esittely
  3. Testikokoonpanot & testit
  4. Loppuyhteenveto