Cooler Master NovaTouch TKL -näppäimistö (Topre)

17.11.2014 15:45 | | 284 | 7

Muropaketissa on parin vuoden aikana keritty tutustumaan moniin mekaanisiin näppäimistöihin ja niissä käytettyihin tekniikoihin useammassa eri artikkelissa, joista viimeisin julkaistiin vain pari kuukautta sitten. Ensimmäistä katsausta lukuun ottamatta Topren kytkimillä varustettuja näppäimistöjä ei ole myöhemmissä testeissä näkynyt, mutta nyt testissämme on Cooler Masterin hiljattain Euroopan markkinoille julkaisema NovaTouch TKL -malli.

Cooler Masterin CM Storm -brändin alle tippuva NovaTouch TKL on tenkeyless-kokoinen erittäin minimalistinen malli ilman ainuttakaan LED-valoa tai ylimääräistä ominaisuutta. Yrityksen ilmoittama suositushinta on noin 180 euroa, joskaan artikkelin kirjoitushetkellä Muropaketin Hintavertailu ei vielä löytänyt näppäimistöä suomalaisten jälleenmyyjien valikoimista.

Kovan kuuloinen hinta on tässä tapauksessa oikeastaan edullinen, sillä Topren omat Realforce-malliston ja Happy Hackingin Topren näppäimillä varustetut mallit ovat tätäkin kalliimpia. Tutustumme tässä artikkelissa näppäimistön ominaisuuksiin ja ulkokuoreen sekä suoritamme pienimuotoisen tutkimusretken sisuksiin.

Cooler Master, NovaTouch TKL -näppäimistön tuotesivu

Sisältö

  1. Cooler Master NovaTouch TKL -näppäimistö (Topre)
  2. Näppäimistön esittely, purkaminen ja käytännön kokeilut
  3. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Voisi mahdollisesti korjata, että Enter on ANSI layoutin eli jenkki mallinen. Britit käyttävät pääsääntöisesti samaa entteriä kuin euroopassa. Myös vasemman shiftin luota puuttuu yksi näppäin.

Eli asettelu ANSI
Euromalli ISO

Tämä on kyllä tuntumaltaan sen verran kehno / epä-Topremainen, että vaikea kuvitella ostajia löytyvän; Realforcen saa pienellä lisäpanostuksella.

Idea: 10
Toteutus: 6

Topren tenkeyless-malli (musta) maksoi aikoinaan Verkkokaupassa 159 euroa ja numpadillinen malli (valkoinen) taisi olla pari kymppiä halvempi. Kyllä noihin hintoihin suhteutettuna tämä Cooler Masterin näppis on aika kallis.

ChickenLegs

Topren tenkeyless-malli (musta) maksoi aikoinaan Verkkokaupassa 159 euroa ja numpadillinen malli (valkoinen) taisi olla pari kymppiä halvempi. Kyllä noihin hintoihin suhteutettuna tämä Cooler Masterin näppis on aika kallis.

Niin no, menneiden aikojen hinnoilla ei ole juurikaan merkitystä nykypäivän hintoja tarkastellessa. Muropaketin testissä oli Realforce 88 UB Black keväällä 2012 ja se maksoi tuolloin noin 215 euroa Verkkokaupassa. Siihen verrattuna tämä CM on edullinen, kun otetaan huomioon vielä inflaatio ja ostovoiman heikkeneminen. Kyseistä näppistä saattoi saada myöhemmin halvemmalla, mutta kyseessä oli poistoerä Verkkokaupan lopettaessa kyseisen tuotteen edustuksen.

spirraw

BPT muovia?

PBT-muovia (polybuteenitereftalaatti). Artikkeliin oli eksynyt näppäilyvirhe, joka on jo korjattu.

Kun näppiksen hinta on totakin luokkaa, niin entistä enemmän ottaa päähän, kun kaikki ei ole viimeisen päälle.

Sinänsä erittäin hyvä testi, en osta tätä näppistä. Ennemmin laitan vaikka vielä yhden satasen lisää, jos sillä saisi tuotteen, jossa ei ole pihistelty materiaaleista tai laitettu jotain huonoa usb-liitintä.

Tai vaihtoehtoisesti ostaa vaan jonkin halpiksen, josta ei odotakkaan löytävänsä kuin tingittyjä ratkaisuja. Kun tietää ostavansa kompromissituotteen, niin heikkoudet on helpompi hyväksyä. Kun käytetyssä Rellussa jää vaihdekeppi käteen, niin sitä ajattelee saaneensa juuri sitä mistä maksoikin. Kun upouudessa Mersussa käy vastaavasti, niin sitä ihmettelee, että tästäkö minä todellakin maksoin 50 donaa.

Muropaketin uusimmat