Vertailussa edulliset 120 mm tornicoolerit: ”Hyviä tuotteita peruskäyttöön”

17.05.2016 13:30 | Juha Kokkonen

kaikki-coolerit-1

Nykypäivän huippuluokan ilmajäähdytteiset prosessoricoolerit ovat tehokkaita ja hiljaisia, mutta kaikilla käyttäjillä ei ole varaa eikä välttämättä myöskään tarvetta lähemmäs 100 euron hintaiselle huippumallille. Markkinoilta löytyykin onneksi hyvin valinnanvaraa eri hintaluokista, joten päätimme ottaa selvää, minkälaisia tornicoolereita on tarjolla mahdollisimman edulliseen hintaan.

Tarjolla oli noin kymmenkunta vaihtoehtoa, joista valitsimme neljä mielestämme sopivimmalta vaikuttavaa mallia. Viimeksi Muropaketissa testattiin edullisia tornicoolereita runsas neljä vuotta sitten.

Testiryhmää valitessamme asetimme tuotteille muutamia kriteereitä. Coolerin piti olla tornimallinen, 120 mm tuulettimella varustettu ja asettua mieluusti alle 30 euron hintaluokkaan. Käytännössä testicoolerien hinnat sijoittuivat kuitenkin noin 25-35 euron haarukkaan. Vertailun tuorein cooleri on helmikuussa julkaistu SilentiumPC ja vanhin syksyllä 2012 julkaistu Cooler Master.

Tutustumme tässä artikkelissa coolereiden teknisiin ominaisuuksiin ja rakenneratkaisuihin sekä vertailemme niiden jäähdytyssuorituskykyä tehokkaan suorittimen avulla. Mukana ovat luonnollisesti myös melumittaukset ja -arviointi.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Cooler Master Hyper T4
  3. ID-Cooling SE-214X
  4. SilentiumPC Fera 3 (HE1224)
  5. Thermalright True Spirit 120M BW Rev.A
  6. Testikokoonpano ja -metodit, Tuulettimien kierrosnopeusalue, Melumittaukset & Lämpötilamittaukset
  7. Yhteenveto