UUSIMMAT

Thermalright True Spirit 120M BW Rev.A

17.05.2016 13:30 | Juha Kokkonen | 29

thermalright-truespirit-120m-1

Thermalright kuuluu tämän vertailun valmistajista Cooler Masterin kanssa ”veteraaniluokkaan” ja sen tuntevat kaikki jäähdytystuotemarkkinoita seuranneet. Yritys julkisti ensimmäisen edullisen True Spirit 120 -mallinsa vuonna 2011 ja se vieraili aikanaan myös Muropaketin testissä. Toisen sukupolven True Spirit 120M BW Rev.A julkistettiin vuonna 2013 ja iästään huolimatta se on edelleen yksi suosituimmista malleista tässä hintaluokassa. Valmistajan suositushinta sille on 29,90 dollaria, mutta Suomessa se kustantaa edullisimmillaan vajaat 35 euroa, joka tekee siitä tämän vertailun arvokkaimman osanottajan.


Edeltäjänsä tapaan myös True Spirit 120M BW Rev.A toimitetaan keltamustassa pahvipakkauksessa, jonka sisällä cooleri on suojattu lähinnä muutamalla vaahtomuovinpalalla. Toimitussisältöön kuuluu käyttöohjeet, pieni pussi lämpötahnaa sekä asennustarvikkeet Intel LGA 2011-, 115x-, 1366-, 775- ja AMD AM2-, AM2+-, AM3-, AM3+-, FM1-, FM2-, FM2+ -suoritinkannoille.

thermalright-truespirit-120m-2

True Spirit 120M BW Rev.A:n ulkonäköä hallitsee musta tuuletinkehys, jonka kiinnitys on toteutettu coolerin kylkiin kurottavilla ilmanohjureita muistuttavilla ”rivoilla”. Laatuvaikutelma on testijoukon parasta päätä, kuten hinnan ja Thermalrightin brändin pohjalta voikin olettaa.

Valmistajan ilmoittamat ulkomitat ovat 132 x 80 x 145 mm (L x S x K) ja paino 580 grammaa (tuulettimen kanssa). Suurin ero edeltäjämalliin löytyy juurikin korkeudesta ja valmistaja väittääkin True Spirit 120M BW Rev.A:n olevan markkinoiden matalin 120 mm tuulettimella varustettu tornicooleri. Pitää väite sitten paikkaansa tai ei, kyseessä on selvästi tämän vertailunelikon matalin cooleri. Valmistajan tarjoama takuu on vuoden mittainen.

thermalright-truespirit-120m-3

True Spirit 120M BW Rev.A rakentuu nikkelöidystä alumiinirivastosta, kuparilämpöputkista sekä kuparipohjasta. Jäähdytysrivasto koostuu 46:sta alumiinirivasta, joiden paksuus on 0,4 mm ja välimatka 1,8 mm. Rivasto on muotoiltu pitkiltä sivuiltaan hieman sisäänpäin kaarevaksi. Ylin lamelli on anodisoitu ulkonäkösyistä mustaksi. Rivaston alapuolelle jäävä tila on 30 mm, eli vähemmän kuin muissa tämän vertailun coolereissa.

Lämpö siirtyy kuparipohjasta jäähdytysrivastoon neljän kuuden millimetrin vahvuisen kuparilämpöputken välityksellä. Putket läpäisevät rivaston vinossa salmiakkiasetelmassa ja kiinnitys lamelleihin on toteutettu puristusliitoksin. Lämpöputkien muotoilun avulla pohjan sijainti on tehty epäkeskeiseksi rivastoon nähden, jolla on pyritty parantamaan yhteensopivuutta muistien kanssa.

thermalright-truespirit-120m-4

Coolerin mukana toimitetaan mustavalkoinen 120 mm TY-121-BW-tuuletin, joka säätyy PWM:n avulla 600 – 1300 RPM välillä. Valmistajan ilmoittama maksimimelutaso on 25,4 dBA ja maksimi-ilmavirta 46,19 CFM. Tuulettimen kiinnityksessä käytetään erikoista muovikehystä, johon tuuletin on pikalukittu kahdelta sivulta leveiden ”kynsien” avulla. Kehikko kiinnittyy rivaston kylkiin rinnakkaisten muovikynsien avulla ja käyttäjä voi hienosäätää sen pystysuuntaista sijaintia coolerissa. Muropaketin toimituksen mielestä aiempi metallilankakiinnitys oli muovikehikkoa parempi vaihtoehto.

thermalright-truespirit-120m-5

True Spirit 120M BW Rev.A on tämän vertailunelikon ainoa cooleri, jonka pohja ei käytä suorakosketustekniikkaa. Sen sijaan lämpöputket ovat juotettu kiinni kahden nikkelöidyn 40 x 40 x 5 mm kokoisen kuparilevyn väliin, joista alempi muodostaa pohjan kontaktipinnan. Thermalright on viimeistellyt pohjan peilaavaksi, joskin tarkkaan sopivaa valoa vasten siinä on havaittavissa olemattoman pieniä työstöuria (jotka eivät kuitenkaan tunnu kynnellä). Mittaustemme mukaan pohjan kontaktipinta on aavistuksen keskeltä kupera, joka on normaalia nykycoolereille, sillä se sopii hyvin yhteen hieman prosessorien hieman koverien lämmönlevittäjien kanssa.

thermalright-truespirit-120m-6

True Spirit 120M BW Rev.A:n mukana toimitetaan testijoukon ainoana coolerina varsinainen ohjekirjanen pelkän taitellun lapun sijaan. Mustavalkoisilla kuvilla kuvitetut ohjeet ovat selkeät ja helppolukuiset. Maininnan arvoisena seikkana coolerin kiinnitystapa on täysin identtinen useamman viime vuosina julkaistun Thermalrightin coolerin kanssa.

thermalright-truespirit-120m-7

Ensimmäisenä asennusvaiheena (LGA 115x -kannalle) emolevyn taustapuolelle asennetaan metallinen taustalevy, joka käyttäjän on koottava useammasta eri osasta. Metallilevyn ja emolevyn väliin asennetaan muovinen suojakerros ja kulmista löytyviin reikiin työnnetään ruuvit, jotka pysyvät paikallaan levyn toiselle puolelle ruuvin juureen pujotettavilla muoviprikoilla, jotka keskittävät samalla ruuvit emolevyn reikiin. Thermalright olisi voinut muotoilla taustalevyn ruuvinreiät hieman tiukemmin, sillä nyt ruuvit pääsevät liikkumaan pitkin ”uramaista” reikää ja siirtymään väärälle etäisyydelle toisistaan.

thermalright-truespirit-120m-8

Kun taustalevy on paikallaan, voidaan emolevy kääntää takaisin oikein päin. Sen jälkeen emolevyn läpi törröttäviin ruuveihin kierretään sisäkierteellä varustetut sormimutterikorokkeet, joiden alapinnassa on integroitu muovialuslevy. Korokkeiden päälle asetetaan metallinen asennuskehys, joka kiristetään paikalleen pienillä ristikantaisilla ruuveilla. Tässä(kin) kohtaa Thermalrightin olisi toivonut päätyneen käyttämään sormiruuveja. Kehyksen asennolla voidaan myös valita coolerin asento emolevyllä.

thermalright-truespirit-120m-9

Viimeisenä vaiheena cooleri asetetaan prosessorin päälle ja coolerin pohjan päälle sujautetaan metallinen kiinnityslevy, joka ruuvataan molemmista päistään kiinni asennuskehykseen. Ruuvit ovat tavallisia pieniä ristikantaisia ruuveja, vaikka ne voisivat aivan hyvin olla helppokäyttöisempiä sormiruuveja.

thermalright-truespirit-120m-10

Kokonaisuudessaan True Spirit 120M BW Rev.A:n asennusprosessi on tuttu Thermalrightin aiemmista coolereista. Lopputulos on erittäin tukeva, mutta asennettavuudessa olisi edelleen parantamisen varaa. On suorastaan kummallista, ettei valmistaja ole parantanut kiinnitysratkaisuaan viime vuosien aikana, vaikka kilpailijoilta löytyy huomattavasti paremmin toteutettuja ratkaisuja. True Spirit 120M BW Rev.A:n kiinnitysratkaisun heikkous on sen runsaassa pikkuosien määrässä sekä pienten ruuvien käytössä. Niistä pitäisi nykypäivänä päästä eroon.

Yhteensopivuuden kannalta True Spirit 120M BW Rev.A on varsin kivuton tapaus. Epäkeskeisen rakenteen ansiosta se ei joudu törmäyskurssille muistien kanssa. Sitä ei kuitenkaan voi asentaa useimmissa kokoonpanoissa emolevylle poikittain, sillä alle jäävä tila (30 mm) sopii vain matalaprofiilisille muistikammoille. Mini-ITX-kokoonpanoja varten Thermalrightin valikoimista löytyy myös -malli, joka on myös sivusuunnassa epäkeskeinen, jonka avulla vältytään yhteensopivuusongelmilta näytönohjaimen kanssa.

Päähuomiot coolerin asennuksesta:

 • Selkeät vaiheittaiset asennusohjeet, mutta ei suomeksi
 • Asennuksessa tarvitaan paljon ruuvimeisseliä.
 • Kiinnitystarvikkeet koostuvat useisa pienistä osista.
 • Kiinnitys on tukevan tuntuinen.
 • Pystysennossa hyvin yhteensopiva muistien ja lisäkorttien kanssa.
 • Vaakasuuntaan asennettuna muistikammat eivät välttämättä mahdu coolerin alle.

 

Sisältö

 1. Esittely
 2. Cooler Master Hyper T4
 3. ID-Cooling SE-214X
 4. SilentiumPC Fera 3 (HE1224)
 5. Thermalright True Spirit 120M BW Rev.A
 6. Testikokoonpano ja -metodit, Tuulettimien kierrosnopeusalue, Melumittaukset & Lämpötilamittaukset
 7. Yhteenveto
Keskustelu

Muuten hyvä artikkeli mutta jäin kaipaamaan intellin vakio rimpulaa verrokiksi. Näitten halpojen jäähyjen tarkotus kuiten leensä korvata se kauhea vakio rimpula.

Jälleen voitto Thermalrightille, paras jäähdytysteho ja pienin melutaso. Ei mikään ihme kun melkein kaikki halpisjäähyt nuukailevat kuparin määrässä ja käyttävät muutaman lämpöputken directheatpipe-räpellyksiä.

Eikö Noctuan kiinnittäminen Thermalrightin kylkeen tosiaan ollut toteutettavissa? Olisi ollut kiva nähdä sekin tuossa vertailussa.

Ikävän korkeita kyllä näissä nuo min-RPM:t kaikissa. :think:

PatuFin

Muuten hyvä artikkeli mutta jäin kaipaamaan intellin vakio rimpulaa verrokiksi. Näitten halpojen jäähyjen tarkotus kuiten leensä korvata se kauhea vakio rimpula.

Ei valitettavasti löytynyt toimistolta mitään nykyaikaista vakiorimpulaa – kaikki prossut tulevat meille melkeinpä bulkkiversioina ilman cooleria. Jotain vanhoja on, mutta nuo ovat muuttuneet matkan varrella niin monta kertaa ja eri prosessorimallienkin mukana on taitanut tulla eri kokoisia versioita.

Toisekseen boxed-coolerilla testaaminen olisi ollut siltäkin osin turhaa, että tuloksen voin sanoa tästä ihan testaamattakin: se olisi piikannut nopeasti 100 asteeseen, jonka jälkeen prossu olisi alkanut throttlaamaan rajusti.

Inehmo|

Eikö Noctuan kiinnittäminen Thermalrightin kylkeen tosiaan ollut toteutettavissa? Olisi ollut kiva nähdä sekin tuossa vertailussa.

Ikävän korkeita kyllä näissä nuo min-RPM:t kaikissa. :think:

Kai se jollain teippivirityksellä olisi voinut onnistua, mutta kun kerran eivät toimita kiinnikkeitä coolerinsa mukana, niin olkoot. Lämpötilaero olisi todennäköisesti ollut tuota 1-3 asteen luokkaa kuten muillakin.

Nykyisilläkin minimikierroksilla osassa tuuletimista jäähdytyksellinen hyöty lähenteli nollaa ilmavirran ollessa olematon ja noin 10 cm päästä kuunneltuna esimerkiksi SilentiumPC:n melutaso ei noussut juuri ollenkaan vaikka kierroksia nostettiin 500–>700 RPM, joten tuolta pohjalta pitäisin itse täysin riittävänä noita kierrosalueita.

Voisiko testeihin lisätä vielä Intelin vakiojäähyn? Asiasta tietämättömille coolereiden ero ei varmastikaan ole selvillä.

Miksi testiin ei otettu mukaan Raijintekin Themis jäähyä, joka todennäköisesti olisi voittanut?

Nik0-91

Voisiko testeihin lisätä vielä Intelin vakiojäähyn? Asiasta tietämättömille coolereiden ero ei varmastikaan ole selvillä.

Lue viestiäsi edeltänyt vastaukseni.

tyyta

Miksi testiin ei otettu mukaan Raijintekin Themis jäähyä, joka todennäköisesti olisi voittanut?

Kaikkia tarjokkaita nyt vaan voitu ottaa mukaan. Themis karsiutui pois valintavaiheessa. Alunperin hintahaarukka oli rajattu alle 30 euroon, mutta Thermalright otettiin lopulta mukaan, koska se on eräänlainen vertailukohta tässä hintaluokassa. En näe testaamatta kuvien ja speksien perusteella mitään syytä, miksi Themis olisi ollut merkittävästi muita parempi?

Juha Kokkonen

Lue viestiäsi edeltänyt vastaukseni.

Kaikkia tarjokkaita nyt vaan voitu ottaa mukaan. Themis karsiutui pois valintavaiheessa. Alunperin hintahaarukka oli rajattu alle 30 euroon, mutta Thermalright otettiin lopulta mukaan, koska se on eräänlainen vertailukohta tässä hintaluokassa. En näe testaamatta kuvien ja speksien perusteella mitään syytä, miksi Themis olisi ollut merkittävästi muita parempi?

Olisiko tässä syytä tarkistaa mielipidettä https://www.techpowerup.com/reviews/Raijintek/Themis/6.html

tyyta

Olisiko tässä syytä tarkistaa mielipidettä https://www.techpowerup.com/reviews/Raijintek/Themis/6.html

Ei minulla ole mitään erityistä mielipidettä kyseisestä coolerista. Kuten sanoin, kaikkia markkinoilta löytyviä vaihtoehtoja ei voida testata ja lisäksi Themis ei mahtunut alkuperäiseen hintarajaan.

Techpowerupin testissä en nähnyt mitään muuta yhteistä cooleria tämän testin kanssa kuin Phanteksin, ja niiden välisen eron perusteella ei voi päätellä kovinkaan paljoa suorituskyvystä verrattuna tämän vertailun malleihin. Toki on täysin mahdollista, että Themis olisi pärjännyt hyvin tässä vertailussa.

Muad’dib

Jälleen voitto Thermalrightille, paras jäähdytysteho ja pienin melutaso. Ei mikään ihme kun melkein kaikki halpisjäähyt nuukailevat kuparin määrässä ja käyttävät muutaman lämpöputken directheatpipe-räpellyksiä.

Muistaakseni kun nuo directheatpipet tulivat, niin niitä mainostettiin paremmiksi kuin perinteistä ratkaisua. Nyt ne sitten ovatkin jotain sekundaa, jolla karsitaan kustannuksia.

Muuten sellainen tuli mieleen, että voiko jäähy menettää tehojaan ajan kuluessa? Karkaako nesteet lämpöputkesta?
Luulisi että jos ne karkaa, niin siihen kyllä loppuu jäähdytys aika totaalisesti ja lämmöt nousevat huomattavasti.

Tuo copy-paste artikkelista toiseen alkaa olla hieman häiritsevää, varsinkin kun sieltä tulee tälläistä sisältöä: "Tämän vertailun coolereiden pitäisi olla eteviä juuri emolevyllä sijaitsevien komponenttien jäähdytyksessä, sillä niiden tuuletin puhaltaa suoraan emolevyä kohti." Ylipäätänsä tuo koko kappale on informaatioarvoltaan hyvin vähäinen ja lähes täysin suoraa toistoa artikkelin aiemmasta osiosta.

Jos sisällön voi kopioida suoraan toisesta artikkelista, tai jos koko osion lopputulema on esimerkiksi nimenomainen "Mitattuja eroja ei voi kuitenkaan pitää koneen toiminnan kannalta erityisen merkittävinä." kannattanee oikeasti miettiä, onko sitä ylipäätänsä hyödyllistä sisällyttää artikkeliin.

lallijuoppo

Muuten sellainen tuli mieleen, että voiko jäähy menettää tehojaan ajan kuluessa? Karkaako nesteet lämpöputkesta?
Luulisi että jos ne karkaa, niin siihen kyllä loppuu jäähdytys aika totaalisesti ja lämmöt nousevat huomattavasti.

Onhan se mahdollista, jos putkessa on valmistusvirhe tai se saa osakseen väkivaltaa. Putken sisällä on alipaine ja pieni määrä nestettä (monesti vettä, alkoholia tai ammoniakkia), joten jos se pääsee vuotamaan, sisäinen lämmönsiirtokyky häviää.

Anatoli

Tuo copy-paste artikkelista toiseen alkaa olla hieman häiritsevää, varsinkin kun sieltä tulee tälläistä sisältöä: "Tämän vertailun coolereiden pitäisi olla eteviä juuri emolevyllä sijaitsevien komponenttien jäähdytyksessä, sillä niiden tuuletin puhaltaa suoraan emolevyä kohti." Ylipäätänsä tuo koko kappale on informaatioarvoltaan hyvin vähäinen ja lähes täysin suoraa toistoa artikkelin aiemmasta osiosta.

Jos sisällön voi kopioida suoraan toisesta artikkelista, tai jos koko osion lopputulema on esimerkiksi nimenomainen "Mitattuja eroja ei voi kuitenkaan pitää koneen toiminnan kannalta erityisen merkittävinä." kannattanee oikeasti miettiä, onko sitä ylipäätänsä hyödyllistä sisällyttää artikkeliin.

Mainitsemasi vanhasta artikkelipohjasta jäänyt kohta on nyt korjattu. Muokatessa oli käynyt inhimillinen lapsus.

Itse näen asian niin, että kun testit suoritetaan jokaisessa cooleriartikkelissa ainakin pääpiirteittäin yhteneväisellä tavalla, ei ole mitään järkeä kirjoittaa samaa tekstiä jokaiseen juttuun uudestaan hieman eri tavalla. Tekstin sisältö pysyy kuitenkin täysin samana, joten kyseinen työ olisi käytännössä täyttä ajanhukkaa. Vaikka kaikki eivät niitä välttämättä edes lue, kyseiset tiedot ovat kuitenkin siltä osin tärkeitä, että lukijan on voitava tietää miten testit on suoritettu, ilman että täytyy alkaa kaivelemaan jotain vanhoja juttuja arkistoista.

Jälkimmäiseen lainaukseesi viitaten testien tuloksia ei voi tietää etukäteen ja vaikka erot osoittautuisivatkin melko pieniksi, kiinnostavat saadut tulokset varmasti monia lukijoita. Joissain coolerivertailuissa esimerkiksi virransyötön lämpötilat ja niiden erot ovat nousseet paljon korkeammiksi, jolloin asialla alkaa olla jo merkitystä, ja se on aina mittaamisen arvoinen seikka.

Miten nämä vertautuu AMD-puolella, kun verrataan Wraithiin?

Miten yhteenvedossa ID-Coolingin jäähyssä ensin kiitellään tuulettimen laajaa säätöaluetta ja sitten moititaan tuulettimen kapeaa säätöaluetta? Lisäksi "Emolevyä oikein päin käännettäessä taustalevyn paikallaan pitäminen vaatii hieman taiteilua, sillä se ei pysy itsellään paikallaan.", taustalevyssä on kyllä valmiina kaksipuoliset teipinpalaset juuri tuota varten.

RaivokasMagma

Miten nämä vertautuu AMD-puolella, kun verrataan Wraithiin?

En osaa sanoa. AMD-testikokoonpanoa ei ollut käytettävissä.

Etherstream

Miten yhteenvedossa ID-Coolingin jäähyssä ensin kiitellään tuulettimen laajaa säätöaluetta ja sitten moititaan tuulettimen kapeaa säätöaluetta? Lisäksi "Emolevyä oikein päin käännettäessä taustalevyn paikallaan pitäminen vaatii hieman taiteilua, sillä se ei pysy itsellään paikallaan.", taustalevyssä on kyllä valmiina kaksipuoliset teipinpalaset juuri tuota varten.

Ihan hyviä huomioita. ID-Coolingin plussissa ja miinuksissa olen ilmaissut tuon asian vähän epäselvästi. Korjasin sen nyt parempaan muotoon. Miinusta tulee siis siitä, että tuulettimen koko kierrosalueen (800-1800 RPM) säätö tapahtuu PWM-asetuksilla 40-80%. Skaalasta 60 % on siis käyttämättä.

ID-Coolingin taustalevyn suhteen olet oikeassa – toiselta puolelta löytyy kaksipuoleiset teipit. Ne ovat kuitenkin hieman epäkäytännöllinen ratkaisu, jos cooleria on tarve irrottaa sen elinkaaren aikana. Itsekin asentelin cooleria useampaan otteeseen, jolloin teipit olivat hyödyttömät. Korjasin tuota kohtaa niin, että siinä on nyt maininta teipeistä.

"Prosessorin lämpötila rasituksessa" -kuvassa virheellinen prosessorimerkintä, Core i7-4570.

perato

"Prosessorin lämpötila rasituksessa" -kuvassa virheellinen prosessorimerkintä, Core i7-4570.

Ei ole enää ;)

Siinä pohjaratkaisussahan se Thermalrightin etumatka suurimmalti osin selittyy kuten vissiin itse artikkelissa taidettiin mainita.
Parempi kupera kuin täysin suora.
Vaikka muista löytyy yhtä paljon tai enemmän lamelleja ja suurempi ripaväli niin silti TR pitää terveellisen etumatkan.
Toki itse tuuletin saattaa olla hieman parempi tai lämpöputket laadukkaampia.

Koskas seuraava jumbo jäähy artikkeli? Le Grand Macho RT kiinnostaisi nähdä teidän testaamana.

Kaikissa rimpuloissa sen verran negatiivista että Noctualla mennään jatkossakin.

cutoff

Kaikissa rimpuloissa sen verran negatiivista että Noctualla mennään jatkossakin.

Öö… Noksultahan saa tähän hintaan noin ~1,5 tuuletinta tai vaihtoehtoisesti ei yhtään itse jäähdytyssiiltä :confused: Tuplahinnalla saa tosin jo niitä onnettomia 92mm flekteillä varustettuja rimpuloita.

Näytä kaikki kommentit
Smanci

Öö… Noksultahan saa tähän hintaan noin ~1,5 tuuletinta tai vaihtoehtoisesti ei yhtään itse jäähdytyssiiltä :confused: Tuplahinnalla saa tosin jo niitä onnettomia 92mm flekteillä varustettuja rimpuloita.

Totta, olis pitänyt tarkentaa eli valintana mielummin jostain muusta pois + odottelua, jos sillä tavalla pääsee rauhoittavaan noctuaan käsiksi. Noi ei tiivistelmän perusteella houkuttele kokonaisuuksina vaikka edullisempia.

Kiitos hyvästä arvostelusta.
Ja jos joku haluaa verrata intelin vakio jäähyn vasten niin nämä kaikki mallit ovat parempia vaihtoehtoja jäähdytyksen suhteen.
Äänitasosta en pysty sanomaan mutta ulkomaisten sivujen perustella ainakin Thermalright on hiljaisempi.
Noctua ja phanteks huippumalleja vasten nämä mallit eivät ole tehty kilpailemaan vaan jollekin mitä haluaa halvan vaihtoehdon mutta kuitenkin kohtalaisen tehokasta.
Vielä kun saisi samanlaisen arvostelun vaakatasoisista malleista kun niitä käytetään usein pienissä koteloissa mitä monet nykyään suosii.

Marti77

Vielä kun saisi samanlaisen arvostelun vaakatasoisista malleista kun niitä käytetään usein pienissä koteloissa mitä monet nykyään suosii.

Viime elokuulta on viimeisin: http://muropaketti.com/artikkelit/jaahdytys/matalaprofiiliset-140-mm-prosessoricoolerit-vertailussa
Tämän vuoden aikana ei varmasti ainakaan ole tulossa heti uutta matalaprofiilisten coolerien testiä, kun muitakin coolerityyppejä on ollut testaamatta jo pidemmän aikaa.

Hyvä artikkeli! Itsekin olisin aikaisempien kommentien tavoin tuota Intelin vakio sirkkeliä kaivannut verrokiksi, mutta ymmärrän kyllä jos ei noita löydy nurkista pyörimästä niin sitten ei löydy.

Kappaleessa 6: "Kaikissa mittaustilanteissa virransyötön lämpötila osoittautui muisteja korkeammaksi, joka on tyypillistä."

Oikea relatiivipronomiini tuossa kohtaa lienee mikä, ei joka.

mAzq_

Kappaleessa 6: "Kaikissa mittaustilanteissa virransyötön lämpötila osoittautui muisteja korkeammaksi, joka on tyypillistä."

Oikea relatiivipronomiini tuossa kohtaa lienee mikä, ei joka.

Kiitos palautteesta ja virheen bongaamisesta. Tuo "joka-mikä" on kyllä tiedossa, mutta jotenkin sen virheellinen käyttö on iskostunut niin syvälle, että se edelleen lipsahtaa vähän väliä tekstin sekaan ;) Nyt on korjattu.

Hei!

On tullut aika hankkia uusi kone vanhan tilalle. Suunnitelmissa hankkia asuksen Z-170a emo ja siihen core i5 6600k – prosessori. En ole aivan varma kellottamisesta, en ole kuitenkaan aiemmin sitä tehnyt.

Nyt olenkin kahden vaiheilla, eli hankinko prossun kaveriksi thermalrightin True Spirit 120M Rev.A:n vai Macho rev B:n. Kumpaa suosittelisitte? True spirit olisi myös hivenen halvempi.

Voiko Macho aiheuttaa rasitusta emolevyyn suuremman painon vuoksi tai jotain muuta vastaavaa?

Aziimov

Hei!

On tullut aika hankkia uusi kone vanhan tilalle. Suunnitelmissa hankkia asuksen Z-170a emo ja siihen core i5 6600k – prosessori. En ole aivan varma kellottamisesta, en ole kuitenkaan aiemmin sitä tehnyt.

Nyt olenkin kahden vaiheilla, eli hankinko prossun kaveriksi thermalrightin True Spirit 120M Rev.A:n vai Macho rev B:n. Kumpaa suosittelisitte? True spirit olisi myös hivenen halvempi.

Voiko Macho aiheuttaa rasitusta emolevyyn suuremman painon vuoksi tai jotain muuta vastaavaa?

Tähän voisi löytyä paremmin tietoa ja vastauksia tuolta foorumin jäähdytyspuolelta: https://murobbs.muropaketti.com/forums/jaeaehdytys.105/

Itse valitsisin noista kahdesta ehdottomasti Machon, jos rahasta ei ole kiinni. Tehokkaampi ja sitä myöten tarvittaessa myös hiljaisempi. En näe painon suhteen mitään ongelmaa, jos konetta käsittelee asiallisesti. Ja äkkiäkös sen coolerin irrottaa paikaltaan, jos konetta tulee kuljetettua niin että se saattaa kokea rajua käsittelyä matkalla.

Juha Kokkonen

Tähän voisi löytyä paremmin tietoa ja vastauksia tuolta foorumin jäähdytyspuolelta: https://murobbs.muropaketti.com/forums/jaeaehdytys.105/

Itse valitsisin noista kahdesta ehdottomasti Machon, jos rahasta ei ole kiinni. Tehokkaampi ja sitä myöten tarvittaessa myös hiljaisempi. En näe painon suhteen mitään ongelmaa, jos konetta käsittelee asiallisesti. Ja äkkiäkös sen coolerin irrottaa paikaltaan, jos konetta tulee kuljetettua niin että se saattaa kokea rajua käsittelyä matkalla.

Aasia tällä selvä. Kiitoksia vastauksesta. Eipä noilla taida olla kuin kympin ero, että ilmeisesti macholla mennään!

PatuFin

Muuten hyvä artikkeli mutta jäin kaipaamaan intellin vakio rimpulaa verrokiksi. Näitten halpojen jäähyjen tarkotus kuiten leensä korvata se kauhea vakio rimpula.

Kopmpaan

Muropaketin uusimmat