Uusimmat

Edulliset miditornikotelot paritestissä: BitFenix Neos ja Fractal Design Core 2300

05.07.2016 12:50 Juha Kokkonen

Kesäkuun alussa tutustuimme hiljaisiksi suunniteltuihin miditornikoteloihin ja tällä kertaa päätimme ottaa askeleen vielä edullisempaan hintaluokkaan katsastaaksemme, minkälaisia koteloita pienellä rahalla on nykypäivänä saatavilla.

Monilla käyttäjillä ei ole tarvetta tai varaa hienoihin ja monipuolisiin kotelomalleihin, vaan mahdollisimman edullinen peruskotelo on se sopivin vaihtoehto. Nykypäivänä huippuluokan miditornikotelo irtoaa jo jopa alle 100 eurolla, mutta esimerkiksi budjettikonetta kasatessa siinäkin saattaa olla puolet liikaa. Kun hinta laskee, luonnollisesti varustus ja ominaisuudet heikkenevät. Mutta kuinka paljon ja missä kulkee säästämisen järkevä raja?

bitfenix-neos-fractal-core-2300

Valitsimme testattavaksi kaksi miditornikoteloa, joille määritimme vaatimuksiksi pääpiirteissään nykyaikaiselta näyttävät sisätilat sekä noin 40-50 euron hintaluokan. Testikaksikoksi valikoitui Bitfenix Neos sekä Fractal Design Core 2300, joista molemmat on julkaistu noin pari vuotta sitten.

Markkinoilta olisi löytynyt myös vieläkin halvempia jopa alle 30 euron hintaisia koteloita, mutta jätimme ne pois laskuista luokattoman antiikkisilta näyttäneiden rakenneratkaisujen vuoksi. Jo pelkästään tuotekuvien perusteella oli pääteltävissä, että noin 10 euron lisäpanostus aivan halvimpiin vaihtoehtoihin nähden on järkevä ratkaisu.

Tässä vertailutestissä tutustumme tutun kaavan mukaan koteloiden ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä asetamme ne vastatusten lämpötila- ja melumittausten saralla.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Bitfenix Neos
  3. Fractal Design Core 2300
  4. Lämpötila- ja melumittaukset
  5. Loppuyhteenveto