UUSIMMAT

Ensituntumat Acerin uutuuskannettavista New Yorkissa – Tarjolla koko kattaus raskaasta raudasta kevyeen Chromebookkiin

14.04.2019 12:18 | Aleksi Herttua

Acer kutsui jälleen median koolle vuotuiseen tuotejulkistustapahtumaan New Yorkiin. Muropaketti oli paikalla tilaisuudessa, ja otti pikaista tuntumaa mielenkiintoisimmista uutuuksista.

Suurin mielenkiinto kohdistui pelikäyttöön tarkoitettuihin kannettaviin. Valmistajan huokeampaan osastoon tuotiin uusi Nitro 7 -kannettava, ja nykyinen Nitro 5 -mallisto päivitettiin raudaltaan moderniksi. 15,6- ja 17,3-tuumaiset Full HD -näytöt tukevat 144 hertsin virkistystaajuutta.

Malliversioita tulee saataville uudella Intelin 9. sukupolven sekä edellisellä 8. sukupolven suorittimella, ja näytönohjaimeksi on valikoitunut myöhemmin julkaistava GeForce GTX 16xx -mallisarjan.

Nitro 5 -malleissa luotetaan rungon materiaalina pääosin muoviin, joka saa pinnan tuntumaan hieman liukkaalta kämmenten alla. Alumiinista valmistettu Nitro 7 vastaavasi säväyttää viimeistelyllään, ja tämä saattaakin olla ratkaiseva ero monelle. Painoa on tällöin 15-tuumaisena maltilliset 2,2 kilogrammaa. Nitro 7 alkaa 1199 euron hinnasta, ja halvemman Nitro 5:n hinnat alkaen malli osuu 849 euroon.

Nitroa suorituskykyisempi Predator-sarja sai kaksi uutta kannettavaa, yhden pöytäkoneen, oheislaitteita sekä televisioiden tuumakokoa hätyyttelevän pelinäytön. Predator Helios 300 on mallina jo entuudestaan tuttu, mutta nyt valmistajalta nähdään myös uusi Predator Helios 700-malli.

Predator Helios 300 päivitettiin kamppailemaan tarmokkaammin halvempien pelikannettavien sarjassa. Valinnaiseksi vaihtoehdoiksi tuodaan 9. sukupolven Intelin suoritin, 144 hertsin näyttö sekä RTX 2070 Max-Q -näytönohjain.

Varsinaisen huomion keräsi silti malliston kärkeen suoraan nouseva uusi tulokas: Predator Helios 700. Se ei nimittäin yritä edes houkutella muita kuin vannoutuneimpia pelaajia: yli 4 senttimetriä paksu ja 4,5 kilogrammaa painava kannettava on järkälemäinen ilmestys.

Iso koko mahdollistaa myös tehokkaat sisuskalut. 144 hertsin 17,3-tuumainen Full HD -näyttö, uusi 9. sukupolven Intel Core i9 -suoritin ja Nvidia GeForce RTX 2080 tai 2070 -näytönohjain ilman Max-Q-ominaisuutta ovat sulavalle pelisessiolle suotuisa lähtökohta.

Tyylikkäin yksityiskohta löytyy Helios 700 -mallista: HyperDrift nimellä tituleerattu näppäimistö liukuu pois paikaltaan käyttäjää kohden, paljastaen samalla kaksi tuuletinta. Näyttävällä mekanismilla on haettu tietysti tehokkaampaa jäähdytystä ja täten suorituskykyä, mutta pöytää vasten istuva kaistale toimiii myös kämmentukena. Kysymyksiä mekanismin kestävyydestä heiteltiin kohti valmistajan edustajia, ja toimittajille vakuuteltiin testien olleen kattavat.

Selviä suunnittelumokia ei heti ilmennyt, ja näppäimistö lukittuu tukevasti paikalleen magneettien avulla. Itse näppäimet käyttävät valmistajan uusia lineaarisia kytkimiä, joista puuttuu perinteinen vastus tai naksahdus. Vaste saadaan näin erittäin nopeaksi, ja testatessa tuntumassa ei ollut moittimista. WASD-näppäimet ovat kohollaan muista.

Helios 300 ja 700 koneita odotetaan myyntiin viimeistään kesäkuun alkuun mennessä alkaen 1399 ja 2599 euron hintaan.

Acerin Chromebook -kevytkannettavat ovat nyt aikuistuneet. Pelkästä kevytsarjalaisesta yritetään leipoa nyt selvästi monikäyttöisempää. Taustalla on edelleen tuttu ChromeOS, mutta ulkoista ilmettä ja laatuvaikutelmaa on pyritty nostamaan kalliimpien kilpailijoiden tasolle.

Uudet Chromebook 715 ja 714 -mallit ovat valmistettu alumiinista, ja ensimmäisinä Chromebook-perheen jäseninä sisältävät myös sormenjälkilukijan sekä 715-malli lisäksi numeronäppäimistön. 15,6- ja 14-tuumaiset IPS-näytöt käyttävät Full HD -resoluutiota, mutta pikakatselulla kirkkautta olisi voinut tulla enemmänkin.

Myös lievästi epämääräinen näppäintuntuma sekä hiiritaso jäivät selvästi jälkeen muista. Osasyy on näppäinten pinta, joka ei ole jätetty aivan tasaiseksi vaan karheutta on haettu pinnan kuvioinnilla. Halutessaan kannettavan pystyy valitsemaan 8. sukupolven Core i5 -prosessorilla ja 16 gigatavun keskusmuistilla. Akunkestoksi valmistaja lupailee noin 12 tuntia ja paino rajoittuu mallista riippuen 1,5 ja 1,8 kilogrammaan. Myyntiin laitteita odotetaan kesän aikana alkaen 569 euron hintaan.

Jo pelkän pelimalliston ja kevytkannettavien läpikäymisessä oli sulateltavaa. Mutta ehkä yllättävin veto oli kuitenkin päätös laajentaa tukevasti Applen reviirille uudella ConceptD-mallistolla. Kohderyhmänä on ammattikäyttäjät, jotka hyödyntävät laitetta luovassa työskentelyssä.

Valmistajan kokemus tehokkaiden koneiden kanssa on hyvä pohja, mutta muutkin osa-alueet kuten hiiritason toiminta, näppäintuntuma ja näytön laatu täytyy olla moitteettomat. Lopulta hinta ei ole ehkä yhtä merkittävä tekijä kuten valmistajan kuluttajalaitteissa.

Muropaketin uusimmat