UUSIMMAT

Fractal Design Define XL R2 & Phanteks Enthoo Primo

29.10.2013 11:26 |

Muropaketti on käytännön syistä ehtinyt testaamaan koteloita viime aikoina harmillisen vähän, mutta paikkaamme asiaa parhaamme mukaan vielä loppuvuoden aikana. Ensimmäisenä vuorossa ovat tässä artikkelissa nähtävät kaksi täystornikoteloa, jotka valittiin paritestiin tarkoituksella hieman eri lähtökohdista.

Enthoo & XL R2

Fractal Design on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa Pohjoismaisilla kotelomarkkinoilla etenkin harrastajien keskuudessa, eikä ihme, sillä hillityn tyylikäs ”skandinaavinen muotoilu”, muunneltavuus sekä useat käyttäjäystävälliset yksityiskohdat ovat vallalla oleva trendisuuntaus. Fractal Designin täystornikokoluokan ensimmäinen malli oli Define XL, jonka Muropaketti testasi vuonna 2011 ja antoi tuolloin Toimituksen valinta -lisämaininnan. Tämän testin toisena osapuolena toista sukupolvea edustava Define XL R2, joka saapui markkinoille tämän vuoden alussa. Se edustaa kilpailukykyisesti hinnoiteltua ja suosittua tornikotelotyyppiä tämän hetken täystornikotelomarkkinoilta.

Paritestin toisena osanottajana on kotelomarkkinoiden uusi tulokas Phanteks Enthoo Primo, joka esiteltiin elokuun alussa. Phanteks teki loppuvuodesta 2011 melkoisen tempun debytoidessaan PH-TC14PE-prosessoricoolerillaan suoraan markkinoiden kärkeen. Nyt yritys yrittää samaa temppua myös kotelopuolella, sillä Enthoo Primo on varustettu houkuttelevalla ominaisuuskattauksella.

Vaikka Define XL R2 ja Enthoo Primo ovat molemmat täystornikoteloita ja muotoiltu samaa hillittyä tyylisuuntaa noudattaen, maksaa Enthoo noin kaksinkertaisesti Defineen verrattuna. Tästä syystä tarkoituksenamme ei olekaan vertailla koteloita suoraan keskenään, vaan tutustua molempien koteloiden ominaisuuksiin ja arvioida, mitä lisäarvoa Define XL R2:n ostohinnan tuplaamalla on saatavissa. Artikkelissa ovat mukana luonnollisesti myös tutut lämpötila- ja melumittaukset.

Tämän artikkelin julkaisuhetkellä Define XL R2 -maksaa Muropaketin hintavertailun mukaan edullisimmillaan 121 euroa ja Enthoo Primo vastaavasti edullisimmillaan 249 euroa. Hintaero koteloiden välillä on siis merkittävän suuri. Definen saatavuus on Suomessa hyvä, mutta Enthoo Primo sen sijaan saapuu kauppoihin vasta marraskuussa.

 

 

 

Sisältö

  1. Fractal Design Define XL R2 & Phanteks Enthoo Primo
  2. Fractal Design Define XL R2:n esittely
  3. Phanteks Enthoo Primon esittely
  4. Lämpötilamittaukset & melumittaukset
  5. Loppuyhteenveto