UUSIMMAT

Fractal Design Node 804 -kuutiokotelo

04.07.2014 11:50 | | 5

Muropaketti testasi maaliskuussa BitFenixin ja Aerocoolin micro-ATX-kokoiset ”kuutiokotelot” parivertailun muodossa. Maaliskuun puolivälissä julkaistu samaan tuoteryhmään kuuluva Fractal Design Node 804 ei aivan ehtinyt mukaan vertailuun, joten julkaisemme sen testin nyt omana artikkelinaan jatkona aikaisemmalle paritestille.

Node 804 julkaistiin maaliskuun alussa ja se saapui Suomessa kauppoihin loppukeväästä. Kotelon saatavuus on kohtalaisen hyvä ja sen suositushinta on 99,90 euroa. Muropaketin hintavertailun mukaan Node 804:n hinta oli tämän artikkelin julkaisuhetkellä edullisimmillaan noin 97 euroa.

Tässä vertailutestissä tutustumme tutun kaavan mukaan mini-ITX- ja micro-ATX-emolevyjen kanssa yhteensopivan Node 804:n ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä vertailemme sitä aiemmin testattuihin Aerocoolin ja BitFenixin koteloihin lämpötila- ja melumittausten tulosten osalta.

 

Sisältö

  1. Fractal Design Node 804 -kuutiokotelo
  2. Rakenteen tarkastelua
  3. Melu- ja lämpötilamittaukset sekä yhteenveto
Keskustelu

Mielenkiintoinen vehje. Muistuttaa Antecin P18x sarjaa, kun poveri ja levyt ovat omassa tuulitunnelissaan. Tässä ne vain ovat vierekkäin, eivätkä päällekkäin.
Ainakin asennettavuus on parempi, mutta Antecin malli on ehkä kuitenkin helpompi sijoittaa.

"Testialustana käytimme alkukevään kuutiokotelovertailun tapaan Intelin Core i7-2600K -prosessorilla ja kahdella Kingstonin HyperX-kammalla varustettua mini-ITX-kokoista Asusin P8H67-M EVO -emolevyä."

Taitaa kuitenkin olla mATX emo tuo.

Mielenkiintoinen laatikko ja artikkeli kyllä, kiitos.

Nyt kyllä houkuttaa vaihtaa tuohon vaikka miniITX setti onkin käytössä.
Voisi tuon ostella ja hiljalleen käytettynä vesiosia alkaa katsella (2x 240x30mm radiaattoria jäähdyttäisi jo omiin tarpeisiin todella kivasti).

alluneed

hitsi kun sopis ATX-emot tohon koppaan…

Vastaavia kuutiokoteloita on ATX-kokoluokassa useita. Esim. Corsairin 540, Cooler Master HAF XB.

Muropaketin uusimmat