Uusimmat

Testit

30.09.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Kannettavien nopeuksia varten valjastimme koneet testikuntoon ja ajoimme niillä joukon hyöty- sekä pelitestejä. Niiden avulla otetaan selvää miten huippuluokan mobile- ja desktop replacement -kannettavat voivat kilpailla nopeuksissa. Testeissä käytettiin kannettavien mukana tulleita käyttöjärjestelmiä sekä DirectX:n uusinta versiota, eli 9.0c:tä.

Seuraavassa vielä Cpu-Z-kuvankaappaukset Fujitsu Siemensistä ja Asuksesta. Kuvissa Fujitsu Siemensin kannettava on idle-tilassa 600 MHz:n kellotaajuudella, rasituksessa kellotaajuus nousee 1600 MHz:iin. Asuksen kannettava toimii idlenä 800 MHz:n kellotaajuudella ja kuormalla 1800 MHz:n kellotaajuudella.

Kannettavan ehkä tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluva akunkesto oli myös tärkeässä osassa, kun testejä ajettiin. Vertailun vuoksi päätettiin molemmat koneet pistää rasitusrääkkiin 3DMarkin kanssa ja latauksen jälkeen puolestaan idlaukseen ainoastaan akkumittari päällä. Testien aikana wlan oli kytketty päälle ja myös näytön kirkkaus oli suurimmalla. Fujitsu Siemensin Centrino pärjäsi testeissä hyvin ottaen huomioon, että sen akku oli puolet Asuksen vastaavan kapasiteetista. Asuksellakin pystyi pelaamaan pitkään, mutta puolestaan idlaus-aika ei ollut yhtä suuri kuin kevyemmällä kilpakumppanilla.

Optimoimattomassa ja raaka laskentatehoa mittaavassa SuperPissä Athlon 64 3000+ 1,8 gigahertsin nopeudella pisti luun kurkkuun 1,6 gigahertsiselle Pentium-M:lle niin 1M- kuin 8M-testeissäkin. Pienempi tulos parempi.

Sisoft Sandran prosessori- ja muistitestit ovat teoriapainotteisia ja molemmissa Asus iski kapuloita Fujitsu Siemensin rattaisiin ollen jonkin verran nopeampi kilpakumppaniaan. Suurempi tulos parempi.

Koko kokoonpanon nopeutta hyötyohjelmissa testaavan PCMark04:n mielestä Asus oli jonkin verran Fujitsu Siemensiä nopeampi jokaisessa testissä. Suurempi tulos parempi.

Pelinopeutta mittaavassa 3DMark03:ssa Fujitsu Siemensin pelinopeus ja Mobility Radeon 9600 Pro pääsivät näyttämään kyntensä ja toimituksenkin yllätykseksi tulos oli suurempi kuin Asuksen järeällä DTR-kannettavalla. Suurempi tulos parempi.

Myös pelinopeutta testaavassa Aquamarkissa Fujitsu Siemensin Centrino-kokoonpano meni menojaan, eli se voitti Asuksen niin grafiikan kuin prosessorinkin puolella. Suurempi tulos parempi.

Suosittua UT2K4:sta päätettiin pelailla hieman Fraps-ohjelman kanssa, joka mittasi keskimääräiset ruudunpäivitysnopeudet. Resoluution ollessa 1024×768 ja yksityiskohdat tapissa antoi Fujitsu Siemensin Radeon jälleen kyytiä Asuksen GeForcelle, niin reunanpehmennyksien kanssa kuin ilmankin. Suurempi tulos parempi.

Doom 3 toisti aika pitkälle UT2K4:n tulokset, mutta Geforcen marginaali kasvoi vain suuremmaksi entisestään. Yllättävää kuitenkin oli, että kannettavat jaksoivat pyörittää Doom 3:n kaltaista huippupeliä pelattavalla ruudunpäivityksellä, vaikka kuvanlaadun asetukset olivat keskitasolla ja resoluutiona oli 1024×768 pikseliä. Suurempi tulos parempi.

 

Sisältö

  1. Fujitsu Siemens Amilo M 1420 & Asus L5000D
  2. Fujitsu Siemens Amilo M 1420
  3. Asus L5000D
  4. Testit
  5. Loppusanat