GeForce 8600 GTS ylikellotusta

30.04.2007 17:02 |

Julkaisimme viime viikolla artikkelin NVIDIAn uuteen G84-grafiikkapiiriin perustuvasta Club3D:n GeForce 8600 GTS -näytönohjaimesta. Tällä kertaa vuorossa on ylikellotustestejä kyseisellä näytönohjaimella sekä mukana on pikaisessa katsauksessa MSI:n ja Asuksen vakiona ylikellotetut 8600 GTS -näytönohjaimet. Valitettavasti Asuksen rankasti ylikellotettu EN8600GTS TOP -näytönohjain osoittautui rikkinäiseksi, joten kortin käsittely jää käytännössä vain oheismateriaalin tarkasteluun. MSI on tyytynyt näytönohjaimessaan maltillisempaan ylikellotukseen ja NX8600GTS-T2D256E-HD-OC-malli toimi testeissä moitteitta. Lisäksi testeihin ajettiin mukaan tuloksia EVGA:n referenssikellotaajuuksilla toimivalla GeForce 8800 GTS 320 MB -näytönohjaimella, jonka hintataso liikkuu Suomessa hieman alle 300 eurossa.

 

Asus EN8600GTS TOP

Asuksen toimittama EN8600GTS TOP -näytönohjain osoittautui mielenkiintoiseksi tapaukseksi. Ensinnäkään kyseistä näytönohjainmallia ei löydy Asuksen kotisivuilta ja toiseksi testikappale osoittautui rikkinäiseksi. Kun näytönohjaimella siirryttiin 3D-tilaan, alkoi siitä kuulua erittäin häiriintynyt sirinä ja 3DMark06 ei päässyt kahta ensimmäistä pelitestiä pidemmälle.

Vihreäsävyisen soturinaisen kuvalla varustetun myyntipakkauksen kannessa komeilee TOP-mallin 3DMark06-tulos, jonka hehkutetaan olevan 10 % GeForce 8600 GTS -referenssinäytönohjainta korkeampi. Lisäksi pakkauksesta löytyvät maininnat HDCP-tuesta sekä GameOSD:stä.

Myyntipakkauksen sisuksista löytyy komponenttihaaroitin, DVI-adapteri, pika-asennusopas, CD-kotelo sekä ajuri-CD:t. Pakkauksen mukana pitäisi tulla myös uusi S.T.A.L.K.E.R.-peli, mutta ilmeisesti joku pitkäkyntinen toimittaja oli haalinut pelin omiin kokoelmiinsa. Lisäksi PCIe-lisävirtakaapeli uupui pakkauksesta.

Asus EN8600GTS TOP perustuu NVIDIAn referenssisuunnitteluun ja jäähdytysratkaisun päälle on liimattu S.T.A.L.K.E.R.-aiheinen tarra. Asus on asettanut grafiikkapiirin toimimaan huimalla 745 MHz:n ja GDDR3-muistit jopa 1145 MHz:n kellotaajuudella. Vaikka kyseistä näytönohjainta ei löydy Asuksen tuotesivuilta, muutama suomalainen jälleenmyyjä on listannut näytönohjaimen kotisivuillaan noin 250 euron hintalapulla varustettuna. Varastotietojen mukaan seuraava erä kyseistä näytönohjainta tulisi myyntiin 11. toukokuuta.

Vaikka EN8600GTS TOP -mallia ei ole listattuna Asuksen kotisivuilla, löytyy sieltä EN8600GTS/G/HTDP/256M-malli, joka toimii referenssikellotaajuuksilla ja perustuu Asuksen omaan suunnitteluun piirilevyn ja jäähdytysratkaisun osalta.

MSI NX8600GTS-T2D256E-HD-OC

Toinen testilabraan saapunut valmiiksi ylikellotettu GeForce 8600 GTS on MSI:n NX8600 GTS, jonka tarkka mallinimi on NX8600GTS-T2D256E-HD-OC. MSI:n näytönohjain sentään löytyy yrityksen kotisivuilta, mutta tuotesivuilla on kuvat kahdesta eri näytönohjaimesta. Toinen on vihreään piirilevyyn perustuva NVIDIAn referenssimalli ja toinen puolestaan punaiseen piirilevyyn perustuva kahden korttipaikan jäähdytysratkaisulla varustettu MSI:n oma malli. Tarkoituksena on ilmeisesti alkuun myydä NX8600GTS-T2D256E-HD-OC:ta NVIDIAn referenssisuunnitteluun perustuvalla näytönohjaimella ja myöhemmässä vaiheessa alkaa valmistaa MSI:n omaan suunnitteluun perustuvia malleja. Kuluttajalle tilanne on hieman ikävä, sillä myyntipakkauksesta ei näe, kumpi versio sisuksista löytyy.

MSI on koristellut NX8600 GTS:n myyntipakkauksen soturilla ja kanteen on kirjattu tärkeimmät ominaisuudet sekä maininta mukana toimitettavasta Company of Heroes -pelistä.

Pakkauksen sisuksista löytyy pelin lisäksi S-Video-kaapeli, komponentti- ja S-Video-haaroitin, PCIe-lisävirtakaapeli, kaksi DVI-adapteria, pika-asennusoppaat sekä ajuri-CD.

Näytönohjain perustuu NVIDIAn referenssisuunnitteluun ja jäähdytysratkaisun päälle on liimattu myyntipakkauksessakin esiintyvä soturiaiheinen tarra. MSI on asettanut NX8600GTS-T2D256E-HD-OC:n vakiokellotaajuudet grafiikkapiirin osalta 690 MHz:iin ja GDDR3-muistien 1050 MHz:iin. Lämpötilamittauksissa GPU:n lämpötila nousi rasituksessa 77 asteeseen, kun Club3D:n referenssikellotaajuuksilla toiminut GeForce 8600 GTS lämpeni 74 asteeseen. Ylikellotetun MSI:n GeForce 8600 GTS:n hinta liikkuu Suomessa noin 200 eurossa ja sitä on saatavilla usealta jälleenmyyjältä.

Sisältö

  1. GeForce 8600 GTS ylikellotusta
  2. Ylikellotus, suorituskyky ja loppusanat