Uusimmat

HTPC-kotelot testissä – Talvi 2015

27.02.2015 00:40 Muropaketin toimitus

Nykypäivänä taulutietokoneiden ja älytelevisioiden aikakaudella HTPC-tietokoneet (Home Theater Personal Computer) ovat jääneet altavastaajiksi kamppailussa olohuoneen mediatoistimen tittelistä, mutta siitä huolimatta etenkin tietokoneharrastajapiireissä HTPC:illä on edelleen vankka kannattajakuntansa. Nykypäivänä hyvinkin tehokkaan tietokonekokoonpanon saa mahdutettua varsin pieneen tilaan, joten HTPC toimii tarvittaessa ongelmitta myös olohuoneen täysiverisenä pelilaitteena.

HTPC

Muropaketin edelliset HTPC-koteloartikkelit ovat iäsyyden takaa vuodelta 2007, joten päätimme ottaa katsastettavaksi kolme nykyaikaista HTPC-koteloa. Nykyään yksi vaihtoehto HTPC:n rakentamiseksi on pienikokoinen ja huomaamaton mini-ITX-kotelo, mutta rajasimme tämän vertailun osanottajat tarkoituksella täysikokoisiin ”hifilevyisiin” (43 cm) ATX-malleihin, jotka istuvat mukavasti olohuoneen laitetasoon viritinvahvistimen viereen. Lisäksi kaikki vertailukotelot mahdollistavat ongelmitta edellä mainitun tehokokoonpanon rakentamisen.

Suunnitelmanamme oli alun pitäen ottaa mukaan kolme koteloa hieman eri hintaluokista, mutta koska Lian Lin PC-C60-mallin testikappaleiden saatavuudessa ilmeni ongelmia, päätimme muodostaa testikolmikon Cooltek G3-, Fractal Design Node 605- ja Silverstone Grandia GD09 -koteloista. Testiryhmän koteloiden hintahaarukka asettui lopulta melko laajaksi noin 70 ja 160 euron välimaastoon.

Tässä vertailutestissä tutustumme tutun kaavan mukaan koteloiden ulkoisiin ja sisäisiin ominaisuuksiin sekä asetamme ne vastatusten lämpötila- ja melumittausten saralla.

 

Sisältö

  1. HTPC-kotelot testissä - Talvi 2015
  2. Cooltek (powered by Jonsbo) G3
  3. Fractal Design Node 605
  4. Silverstone Grandia GD09
  5. Numeroiden mukaan, testikokoonpano, lämpötila- ja melumittaukset
  6. Loppuyhteenveto