UUSIMMAT

Instagramilta vakava varoitus herjaavia viestejä lähettäville käyttäjille – viranomaistoimia, kitkerä rangaistus ja uusi ominaisuus

13.02.2021 18:25 Muropaketin toimitus

Sosiaalisen median palvelu Instagram haluaa puuttua entistä tomerammin käyttäjäkuntansa viestittelyyn. Ratkaisuksi palvelu on löytänyt rankaisemisen, viranomaisyhteistyön ja uuden ominaisuuden.

Instagramin kautta tapahtuu monentyyppistä viestihäirintää, mutta palvelu aikoo ottaa nyt käyttöön tiukan rangaistuksen. Jos käyttäjä lähettää sääntöjen vastaisia viestejä, häneltä estetään viestien lähettäminen väliaikaisesti. Näin on ollut jo aiemminkin, mutta mikäli käyttäjä jatkaa häiriökäyttäytymistä toistuvasti, hänen tilinsä suljetaan.

Tilin poistamisen jälkeen käyttäjä ei Instagramin mukaan voi luoda uutta tiliä kiertääkseen rangaistusta. Palvelu aikoo myös toimia yhteistyössä ainakin brittiläisten viranomaisten kanssa, jos he saavat tietopyyntöjä liittyen vihapuheeseen.

Yrityksen mukaan se on käsitellyt 6,5 miljoonaa vihapuheeseen liittyvää tapausta pelkästään heinäkuun ja syyskuun välisenä aikana vuonna 2020. Palvelu kertoo tekoälysovellutuksensa tuoneen niistä 95 prosenttia heidän tietoonsa jo ennen kuin niistä raportoitiin käyttäjien toimesta. Tekoälyllä on myös pystytty vähentämään herjaavan sisällön lataamista palveluun.

Palveluun on vielä lisäksi tulossa uutena ominaisuutena mahdollisuus estää yksityisviestien vastaanottaminen niiltä henkilöiltä, joita he eivät seuraa.