Intel Haswell -pelikannettavat (Asus & MSI)

18.10.2013 20:27 |

Muropaketin testissä on tällä kertaa Intelin kesäkuussa julkaiseman Haswell-arkkitehtuurin Core i7 -mobiiliprosessoreihin pohjautuvat pelikannettavat Asukselta ja MSI:ltä. Edellisen kerran Asus ja MSI olivat nokikkain, kun vertailimme kaksi vuotta sitten Sandy Bridge -pelikannettavia ja väliin on mahtunut myös Ivy Bridgeen pohjautuva Asus G75VW, joka toi hyviä parannuksia edelliseen sukupolveen suorituskyvyn osalta.

Molemmat valmistajat ovat luottaneet pelikannettavissaan NVIDIAn uusimman sukupolven GeForce GTX 700M -sarjan grafiikkapiireihin ja ominaisuuksiltaan hyvin samankaltaisiin Intelin Core i7-4700HQ- ja 4700MQ-prosessoreihin. Molemmissa kannettavissa on 17,3-tuumainen Full HD -resoluution näyttö ja taustavalaistu näppäimistö, kuten tämän hintaluokan kannettavista kuuluukin löytyä.

Yllä olevassa kuvassa on MSI GT70 2OC päällä ja Asus G750JH alla. MSI mukailee enemmän perinteisen kannettavan muotoja, kun taas Asus on pelikannettavissaan heivannut perinteiset muodot pois silmään pistävämmällä ja mitoiltaan suuremmalla muotoilulla. Fyysisen kokonsa puolesta MSI on ulkoisilta mitoiltaan inhimillisempi kuin räväkämmin muotoiltu Asus.

Katsastamme artikkelissa pikaisesti Intelin Haswell-mobiiliprosessorivalikoiman ja vertailemme Asuksen G750JH- ja MSI:n GT70 2OC -pelikannettavia ominaisuuksien, suorituskyvyn sekä akkukeston, lämpötilan, tehonkulutuksen ja melutason osalta.

Huom! Valitettavasti kumpaakaan testissä olevaa kannettavaa ei löydy suomalaisten jälleenmyyjien valikoimasta tismalleen samanlaisilla ominaisuuksilla. Asuksesta on saatavilla edullisempi ja hieman heikommilla ominaisuuksilla varustettu G750JH-T4050H-malli ja MSI:stä puolestaan hieman kalliimpi ja paremmilla ominaisuuksilla varustettu GT70 2OC-047NE-malli.

Sisältö

  1. Intel Haswell -pelikannettavat (Asus & MSI)
  2. Haswell-mobiiliprosessorit
  3. Asus ROG G750JH
  4. MSI GT70 2OC
  5. Prosessoritestit
  6. 3D-testit
  7. Tehonkulutus-, akkukesto-, lämpötila- ja melumittaukset
  8. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat