MSI GT70 2OC

18.10.2013 20:27 |

MSI:n kannettavan mukana tulee enemmän lippuja ja lappuja, kuin mitä Asuksen oheismateriaaleissa. Myyntipakkauksesta löytyy kannettavan lisäksi laturi, ajurilevy, erinäisiä tarroja näppäimien päälle, käyttöohjeita niin itse kannettavaan kuin Windows 8 -käyttöjärjestelmään ja takuulappuja. MSI mainostaa laatikossaan kannettavan kuuluvan Gaming series -mallistoonsa punaisella lohikäärmelogollaan. Laatikosta löytyy myös omat viitteensä kannettavaan asennetuista Killer-verkkolaitteista, Dynaudio-kaiuttimista ja Steelseries-näppäimistöstä.

 

MSI GT70 2OC on Asuksen G750JH:ta perinteisemmän näköinen kannettava. Kansi on päällystetty alumiinilla, jota ympäröi muovinen kehys. Päällinen kerää ahnaasti sormenjälkiä ja niitä on vaikea saada puhdistettua pelkällä liinalla. Keskeltä löytyy MSI:n logo, joka hohtaa valkoisena, kun kone on päällä. Lyhyesti sanottuna ulkonäkö on pelkistetyn tyylikäs. Valmistajan ilmoittamat ulkoiset mitat ovat 428 x 288 x 55 mm ja paino 3,9 kiloa.

Sisuksissa on Intelin neliytiminen Core i7 4700MQ -prosessori, Asuksen mallia pykälää heikompi GeForce GTX 770M -näytönohjain kolmen gigatavun näyttömuistilla, kahdeksan gigatavua DDR3-1600-keskusmuistia, 750 gigatavun kiintolevy ja DVD-asema.

Koneen oikealle sivulle on sijoitettu vain kaksi USB 2.0 -liitintä ja DVD-asema. MSI on myös tehnyt kannettavansa kiilamaiseen muotoon ja täten näppäimistö on käyttäjälle pienoisessa kulmassa.

Vasemmalta löytyvät kolme USB 3.0 -liitintä, muistikorttipaikka SD(XC/HC)-korteille ja neljä kullattua 3,5 mm:n liitintä (kuuloke, mikrofoni, linja sisään ja linja ulos)

Takaa löytyvät Kensington-lukko, latauspistoke, Killer e2200 Gigabit Ethernet -verkko-ohjaimen jatkeena oleva RJ-45-verkkoliitin sekä VGA-, Mini DisplayPort- ja HDMI-näyttöliitännät. Myös MSI:n kannettavassa on Killer Wireless-N 1202 -WLAN-adapteri (802.11 a/b/g/n) ja Bluetooth 4.0 -tuki. Toinen tuuletuskanava on tukittu eli kaikki jäähdytysilma kierrätäetään koneen vasemmalta puolelta. Takaa mitattuna kannettavan paksuus pöydän pinnasta oli 60 mm, joka ei juuri poikkea valmistajan ilmoittamasta 55 mm korkeudesta.

MSI:n huoltoluukun alta paljastuu kaksi tyhjää DDR3 SO-DIMM -muistipaikkaa ja kaksi 2,5-tuumaista kiintolevyn paikkaa, joista yksi on käytössä. Huoltoluukusta pääsee myös käsiksi tuulettimeen eli sisuksien puhdistaminen on helpompaa kuin Asuksessa. Vaikka huoltoluukusta on mahdollisuus päästä käsiksi kaikkiin mahdollisiin osiin, joita olisi hyvä päivittää ja puhdistaa tulevaisuudessa, on itse luukku sinetöity takuutarralla. Sen rikkoutuessa takuu evätään valmistajan toimesta. Kannettavan pohjasta löytyy myös yhdeksänkennoinen akku ja kapasiteetiksi on merkattu 7800 mAh/87 Wh.

Hillityn ulkopuolen alta paljastuu melkoinen väriloisto. Dynaudio-kaiuttimet ovat sijoitettu ylänurkkiin ja tasohiiri on upotettu pari milliä runkoon. MSI:n tasohiiri on kooltaan huomattavasti pienempi kuin Asuksessa. Näytön yläpuolelle on asetettu 720p-laatuinen webbikamera ja mikrofoni.

Näppäimistö on SteelSeriesin valmistama ja kirjoitustuntuma on hyvä. Jonkin verran virhelyöntejä toivat pienennetyt Enter- ja Shift-näppäimet oikealla puolella. Hyvänä puolena Windows-näppäin on siirretty vasemmalta välilyönnin oikealle puolelle. Myös taustavalon saa säädettyä omaan makuun sopivaksi mukana toimitettavan MSI Keyboard LED Manager -ohjelman avulla.

Näppäimistön yläreunasta löytyy virtanappi ja hipaisulla toimivia nappeja, joista kytkeytyy muun muassa tuuletin täysille, näppäimistön taustavalo päälle ja pois päältä, lentotila, näyttö päälle ja pois päältä. Hipaisunapit reagoivat kosketukseen hyvin, ehkä liiankin hyvin, jos on tottunut asennusta tai muuta odottaessa puhdistamaan pölyjä koneen päältä.

MSI:n GT70 2OC -kannettavassa on käytössä Intelin Core i7-4700MQ -prosessori, joka vastaa kellotaajuuksiltaan ja ominaisuuksiltaan lähes identtisesti Asuksessa käytössä olevaa Core i7-4700HQ -mallia, mutta kyseessä on fyysisesti hieman kookkaampi ja kantaan asennettava PGA-koteloitu (Pin grid array) malli.

DDR3-muistia on kahdeksan gigatavua, joka on asennettu yhtenä muistikampana eli prosessorin muistiohjain toimii yksikanavaisena.

GeForce GTX 770M -näytönohjaimessa on käytössä Kepler-arkkitehtuuriin perustuva 706 MHz:n peruskellotaajuudella ja 3D-rasituksessa 797 MHz:n Boost-kellotaajuudella toimiva GK106-grafiikkapiiri, jossa on 960 CUDA-ydintä. 192-bittisen muistiohjaimen jatkona on kolme gigatavua 1002 MHz:n kellotaajuudella toimivaa GDDR5-muistia.

Sisältö

  1. Intel Haswell -pelikannettavat (Asus & MSI)
  2. Haswell-mobiiliprosessorit
  3. Asus ROG G750JH
  4. MSI GT70 2OC
  5. Prosessoritestit
  6. 3D-testit
  7. Tehonkulutus-, akkukesto-, lämpötila- ja melumittaukset
  8. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat