UUSIMMAT

Intelin Ivy Bridge -mobiilialusta (Asus G75VW)

19.05.2012 14:15 |

Intel julkaisi huhtikuussa pitkään odotetut Ivy Bridge -koodinimelliset prosessorit, joiden markkinoille julkaisua viivästytettiin vuosi sitten julkaistujen Sandy Bridge -prosessoreiden kanssa käytettyjen 6-tuoteperheen piirisarjojen ongelmien takia. Tarkoituksena oli taata tietokonevalmistajille pidempi myyntiaika Sandy Bridge -prosessoreihin perustuville tuotteille, mutta nyt markkinoille ovat vihdoin ilmestyneet työpöytätuotteiden ohella ensimmäiset Ivy Bridgeen perustuvat kannettavat tietokoneet.

Intel toivoo Ivy Bridge -mobiiliprosessoreiden yleistyvän varsinkin mobiilikäyttöön suunnatuissa ohuissa ja pitkällä akunkestolla varustetuissa Ultrabook-kannettavissa. Ivy Bridgejä tullaan näkemään myös muissa kohderyhmissä ja tässä artikkelissa paneudumme Asuksen suorituskykyiseen G75VW-kannettavaan, joka on osa ROG- eli Republic of Gamers -tuoteperhettä ja suunnattu ennen kaikkea pelaajille. G75-tuoteperhe on seuraaja aiemmalle G74-tuoteperheelle, jossa on käytössä Sandy Bridge -prosessori, ja johon tutustuimme Muropaketissa viime vuoden syksyllä G74SX-mallisen kannettavan merkeissä.

Muropaketti, Sandy Bridge -pelikannettavat (Asus, MSI & Samsung)

Tässä artikkelissa tutustumme Intelin Ivy Bridge -mobiiliprosessorivalikoimaan sekä tutkimme tarkemmin Asuksen G75VW-mallista kannettavaa tietokonetta. Suorituskyky-, tehonkulutus-, akunkesto- ja lämpötilamittauksissa vertailukohteena käytetään G74SX-kannettavaa, joten tarkoituksena on tutkia, mitä Asuksen tuotekehitys on saanut aikaiseksi edeltävään sukupolveen verrattuna.

Sisältö

  1. Intelin Ivy Bridge -mobiilialusta (Asus G75VW)
  2. Intel Ivy Bridge -mobiilialusta
  3. Asus G75VW:n esittely
  4. Testikokoonpano & mittaukset
  5. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat