UUSIMMAT

MSI X99A XPower Titanium -emolevyn esittely

03.08.2016 12:57 | Sampsa Kurri

x99-msi-t-00

X99A Titanium kuuluu MSI:n XPower Gaming -mallistoon, joka on suunnattu erityisesti pelaajille ja ylikellottajille. X99A XPower Gaming Titanium edustaa ominaisuuksiltaan MSI:n X99-malliston kärkeä ja sen hintataso Suomessa on alkaen 480 euroa.

Mukana toimitetaan runsas määrä oheistarvikkeita, kuten emolevyn käyttöohjekirja, kaksi ajuri-DVD-levyä, kymmenen Serial ATA 6 Gb/s -kaapelia, I/O-liitinsuoja, kaksi normaalia ja kaksi pitkää SLI -siltaa, Wi-Fi-antennit, kotelon kaapeleiden pika-asennusliittimet, yleismittarille liittimet jännitemittauspisteisiin ja tarrat kaapeleiden merkitsemiseen.

x99-msi-t-01

Isomman E-ATX-standardin kokoinen X99A XPower Gaming Titanium poikkeaa väritykseltään radikaalisti ja sen on nimensä mukaisesti tarkoitus olla titaanin eli metallisen alkuaineen värinen.

Kuten Asuksen, myös MSI:n emolevyssä  piirilevyn vasenta reunaa peittää muovisuojus, johon on painettu Titanium- ja Audio Boost 3 -tekstit. X99-piirisarjan ja 12-vaiheisen virransyötön päälle on asennettu jäähdytyssiilit. Prosessorikannan alapuolella olevan siilin alla ei ole mitään, se on vain lämpöputkella yhteydessä X99-piirisarjan siiliin. Valitettavasti ylin PCI Express x16 -liitin on niin lähellä prosessorikantaa, että esimerkiksi Noctuan NH-D15-jäähdytyssiilin viereen ei mahdu asentamaan näytönohjainta.

Emolevyltä löytyy virta- ja reset-näppäimet, UEFI BIOSin nollausnäppäin, diagnostiikka-LED-näyttö. Tuuletinliittimiä ympäri emolevyä on 6 kappaletta ja yksi sopii varta vasten käyttäväksi vesipumpun kanssa.

Emolevyllä on viisi PCI Express 3.0 x16 -liitintä, jotka on vahvistettu metallilla sekä yksi PCI Express 2.0 x1 -liitin. Alin PCI Express x16 -liitin jakaa kaistan U.2- ja M.2-liittimien kanssa. Emolevy tukee neljän näytönohjaimen NVIDIA SLI- ja AMD Crossfire-konfiguraatioita.

DDR4-muistiliittimiä on kahdeksan kappaletta ja kaikki ovat mustia. PCI Express -liittimien tavoin myös muistipaikat on vahvistettu metallilla. Tuettuna on maksimissaan 128 gigatavun muistimäärä ja ylikellottamisen kautta DDR4-3466-nopeus.

Verkko-ominaisuuksista huolehtii yksi Intelin gigabitin verkko-ohjain ja tarjolla on myös Wi-Fi- (802.11a/b/g/n/ac) ja Bluetooth v4.2 -yhteydet.

x99-msi-t-05

I/O-liitinvalikoima sisältää kolme USB 2.0-, kuusi USB 3.0- ja kaksi USB 3.1 -liitintä, joista yksi on Type-C-mallinen, yksi RJ45-verkkoliitin, UEFI BIOSin nollauskytkin, Wi-Fi-antennin liitännät, optisen ääniliittimen ja viisi 3,5 millimetrin analogista ääniliitintä. I/O-paneeli on peitetty suojuksella pääasiassa ulkonäöllisistä syistä.

x99-msi-t-02

Alanurkasta löytyy kymmenen kappaletta Serial ATA 6 Gb/s -liittimiä, joista kahta voi käyttää SATA Express -liittimenä. SATA-liittimien välistä löytyy yksi U.2-liitin ja M.2-liitin on vaakatasossa jäähdytyssiilin takana. X99-piirisarjaa jäähdyttää suurikokoinen jäähdytyselementti.

x99-msi-t-03

Emolevyn oikeasta nurkasta löytyy ylikellotusominaisuudet, joihin lukutuvat muun muassa punainen Game Boost -kytkin, jolla saadaan säädettyä 8-portaisesti prosessorin kellotaajuutta reaaliajassa, + ja – kytkimet prosessorin kertoimen ja väylätaajuuden säätämiseen, jännitteiden mittauspisteet.

x99-msi-t-04

Audio Boost 3 -ääniratkaisussa on käytössä kahdeksankanavainen Realtek ALC1150 -audiokoodekkipiiri, japanilaiset audiokondensaattorit ja operaatiovahvistin. Integroidun äänikortin oikea ja vasen kanava on eristetty omalle piirilevykerrokselle elektronisten häiriöiden vähentämiseksi.

x99-msi-t-bios

MSI:n Click BIOS 5:n käyttöliittymä yhdistelee hiirellä klikattavia menulaatikoita ja perinteisiä asetuslistoja. Mukana on muutamia mielenkiintoisia näkymiä, kuten kartta kaikista liitännöistä, jotka ovat käytössä.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Asus X99-Deluxe II -emolevyn esittely
  3. MSI X99A XPower Titanium -emolevyn esittely
  4. MSI X99A Gaming Pro Carbon -emolevyn esittely
  5. Suorituskykymittaukset: Core i7-6950X vs 6900K vs 6800K
  6. Suorituskykymittaukset: Core i7-6800K vs 6700K
  7. Ylikellotustesti: Core i7-6800K @ 4,3 GHz
  8. Loppuyhteenveto