UUSIMMAT

Kesän 2014 uutuuspelikannettavat (Asus, MSI & XMG)

14.08.2014 23:40 | | 17

Viime syksynä Muropaketin testissä katsastettiin juuri julkaistulla Intelin Haswell-mobiiliprosessorilla terästetyt Asuksen ja MSI:n pelikannettavat. Tällä kertaa vuorossa on pelaajalle merkityksellinen päivitys sillä NVIDIAn keväällä 2014 julkaisemat GeForce GTX 800 -sarjan mobiilinäytönohjaimet uudistivat pelikannettavien mallistot kaikilta valmistajilta. Testiin saatiin mukaan myös saksalaisen XMG:n räätälöitävästä pelikannettavien mallistosta uusi haastaja.

Jimm’s toimitti testiin MSI:n 1500 euron GT70 2PC-1076NE-mallin, jonka tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu Intel Core i7-4800MQ -prosessori, NVIDIAn GeForce GTX 870M -näytönohjain, kahdeksan gigatavua DDR3-muistia ja yhden teratavun kiintolevy. Asuksen noin 1600 euron hintaisessa G750JZ-T4043H-mallissa ominaisuudet eroavat hieman ja käytössä ovat Core i7-4700HQ -prosessori, tehokkaampi GeForce GTX 880M -näytönohjain ja 750 gigatavun kiintolevy. XMG:ltä testiin saapui kalliimpi kokonaisuus eli reilun 2000 euron hintainen P704 Pro -malli, johon oli varusteltu Intelin Core i7-4710MQ -prosessori, GeForce GTX 880M -näytönohjain, 16 gigatavua DDR3-muistia ja 128 Gt SSD + 750 Gt HDD -combo. Yhteistä kaikille testin pelikannettaville on 17,3-tuumainen Full HD -näyttö, Windows 8.1 -käyttöjärjestelmä ja massiivinen rakenne pöytäkoneen korvaajana.

Laitteiden ja niiden ominaisuuksien esittelyn lisäksi mukana on joukko suorituskykytestejä sekä perinteiset melu-, ääni, ja lämpötilamittaukset. Koko kesän kestäneen testirupeaman tuloksena myös laitteiden käytettävyydestä on saatu varsin selkeä ja helposti esitettävä mielipide.

Sisältö

  1. Kesän 2014 uutuuspelikannettavat (Asus, MSI & XMG)
  2. Asus G750JZ (T4043H)
  3. MSI GT70 (2PC-1076NE)
  4. XMG P704 Pro
  5. Prosessoritestit
  6. 3D-testit
  7. Tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset
  8. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Suorituskyky oli hieman pettymys tosiaankin kuten testaaja totesi.

Mietin tässä vain, että kun nvidian kortteja kerta on niin olisikohan läppäriin mahdollista saada g-syncciä? Itse en pikaisella googlauksella löytänyt ainakaan mitään suunnitteilla olevaa. Sopisi paremmin läppäreihin, kun näytönohjaimen vaihtamista ei ainakaan tarvitsisi stressailla sen kummemmin. :D

kuvankäsittelykäyttöä ajatellen seuraavan sukupolven pelikannettaviin toivoisi kosketusominaisuuksin varustettuja IPS-paneeleja vähintään 1440P-resoluutiolla, ainakin vaihtoehdoksi.

Täh? Kuvankäsittelyyn ei tarvitse kosketusnäyttöä vaan piirtopöydän :smoke: sekä paljolti asiallisemman panelin.

Tiedonjanoa jäi kutkuttelemaan clevon osalta uudelleen tahnojen asentaminen esim liquid prolla, koska automaattinen tuuletinprofiili voi näin toimia paremmin ja manuaalinen maximi taas tehokkaammin..

Ostin kesällä XMG P304:n. I7-4712, 2560×1440 ips-ruutu ja gtx860m. Kuumahan se on mutta tahnojen vaihto tosiaan auttoi ja metelikin pieneni kevyessä käytössä olemattomiin. Tuo maxwellin 860m on positiivinen yllätys, pienellä kellottelulla fire strikestä irtoaa 4300.

EramaanKettu

Tiedonjanoa jäi kutkuttelemaan clevon osalta uudelleen tahnojen asentaminen esim liquid prolla, koska automaattinen tuuletinprofiili voi näin toimia paremmin ja manuaalinen maximi taas tehokkaammin..

dj_pirtu

Ostin kesällä XMG P304:n. I7-4712, 2560×1440 ips-ruutu ja gtx860m. Kuumahan se on mutta tahnojen vaihto tosiaan auttoi ja metelikin pieneni kevyessä käytössä olemattomiin. Tuo maxwellin 860m on positiivinen yllätys, pienellä kellottelulla fire strikestä irtoaa 4300.

Hyvä idea, tehdään tästä pikainen follow up artikkeliin eli XMG:n vakiotahnojen tilalle nestemetallia :kippis:

…ja yksi syy miksi Clevon runko: kaikki on helposti käsillä. Lenovon y510p:stä piti purkaa emo pöydälle että sai jäähyn irti, vähän isompitöinen oli se homma.

@4 Samaan pakettiin kehtaisiko vielä laittaa kevyet kellot ja benchmarkkeja? :D

MSI:ssä: "Koko takapaneelin saa irti parilla ruuvilla ja samalla särkyy myös takuuehdon sinetti." Eli muistia tai ssd:tä ei saa laittaa tai takuu menee, pelkästään tuo saa minut välttämään kyseistä konetta.

Kokeilin XMG:llä pientä ylikellotusta vakiotahnoilla: Näytönohjaimeen saa kelloja lyötyä 50-100 MHz lisää, joskin lämmöt alkavat huitelemaan +90 C jo pelkässä 3Dmarkin kertapyöräytyksessä.

Prosessorilta kun nostaa kertoimia pari pykälää ylös useamman ytimen rasituksessa ja tehorajoituksen pois, niin alkaa jatkuva throtlaaminen. Eli kokeillaan tahnojen vaihtoa ja toivotaan, että lämpötilat pysyisivät paremmin kurissa.

Kuulostaa ihan tahnahommilta kun noin kuumana käy. Omassa hilasin gtx860m kelloja +200/+130 ja pysyy 80'c tuntumassa. Mutta maxwell-gefis nyt onkin tehokeplereitä viileämpi muutenkin. Prossu onkin sitten toinen tarina.

@7
Suomessa tuolla tarralla ei ole mitään merkitystä, koska kannen avaaminen ei pura elektroniikalle annettua lakisääteistä takuuta.

Itse en kyllä lähtisi kellotushommiin peliläppärillä kovin äkkiä, ainakaan jos ei säännöllisesti puhdistele pölyjä pois. Tässäkin taitaa olla se ongelma, että takuu raukeaa jos haluaa itse poistella pölyt koneesta.

Sitten kun ilma-aukot on tukossa ja kone alkaa ylikuumenemaan, niin saattaa viimeistään olla jo liian myöhäistä.

Clevossa kuulee milloin 90'c menee rikki, fani kikkaa täysille. Mut ihan eri tavalla nää jäähtyy kun nostaa peräpäätä vähän irti pöydästä että saa koneen alta korvausilmaa paremmin.

Itse ihmetytti miksi MSI oli tahallisesti rampauttanut oman kannettavan yhdellä muistikammalla.
Hitaat latenssit voi kyllä ymmärtää kuin kaikki valmistajat haluavat säästää kuluissa.
Myös Power DVD 10 ohjelmistoi on n 3-4vuotta vanha ja luultavasti se ei edes toista uusimpia BD elokuvia ellei oem versio ole erilainen mitä retail versio.

Vastaavia kustomoitavia clevon kannettavia saa myös pcspecialist.co.uk , heillä omasta mielestä parempi valikoima ja asiakkaiden arvosteluja ostopäätöksen tueksi.

@11
Meinaatko että takuu raukeaa jos paineilmalla putsaa jäähdytyskanavat ?
Pienellä ruuvimeisselillä lukitaan propelli ritilän välistä, ja paineilmaa vastasuuntaan niin puhdasta tulee.

@15:

Ei tuo puhdista kaikkea pölyä toisin kuin kuvitellaan. Pinttynein pöly kertyy tuulettimen juureen oman kokemuksen mukaan ja aiheuttaa suurimman vahingon.

Tällöin on parempi avata pohjaruuvit ja poistella pöly itse käsin. Takuuhan siinä tietty menee, mutta heitä nyt läppäri takuuseen jos sitä tarvitset päivittäin. :)

Muropaketin uusimmat