UUSIMMAT

Kokeiltua: MSI Force GC30 on pätevä Xbox 360 -ohjain PC-pelaajille

19.04.2018 20:00 | Joonas Koivisto

Aiemmin vain konsolipeleinä pidettyjen pelien määrä PC:llä on kasvanut runsaasti viime vuosina, ja yhä useammalta löytyykin varmasti myös jonkinlainen peliohjain hiiren ja näppiksen tueksi. Otimme testiin MSI Force GC30 -peliohjaimen, ja kokeilimme miten se pärjää ilmeiselle esikuvalleen.

MSI Force GC30 on langaton ohjain, joka on suunniteltu toimimaan erityisesti PC:n kanssa. Yhteensopivuus löytyy lisäksi Android-käyttöjärjestelmän laitteille ja Playstation 3 -konsolille.

Ohjain yhdistetään tietokoneeseen langattoman vastaanottimen tai johdon avulla. Ohjaimessa on micro-USB -liitäntä, jonka kautta hoituu myös ohjaimen akun lataus. Latauskaapelilla on mittaa kaksi metriä ja mukana on lisäksi 30cm kaapeli jolla ohjaimen saa Android-laitteen microUSB-liitäntään.

Ohjaimen mitat ovat 156 x 105 x 62,5 millimetriä ja painoa on 280 grammaa. Akun kapasiteetti on 600 milliampeerituntia, ja MSI:n ilmoittama akkukesto on kahdeksan tuntia.

Kuten jo ensisilmäykseltä huomaa, on MSI ottanut ohjaimessaan häikäilemättä mallia Xbox 360 -konsolin ohjaimesta. Yksityiskohdista löytyy eroa, mutta peruskaava on täysin sama. MSI:n esikuva on monien mielestä loistava ohjain, joka asetti omalle konsolisukupolvelleen uuden laatustandardin.

MSI Force GC30:n kanssa merkittävimmät kilpailijat samassa noin 30 euron hintaluokassa ovat Piranha Trigger, GameTech Wireless Dual Shock Pad, SteelSeries Stratus XL, Natec Genesis PV44 Wireless Gamepad ja Speed-Link SL-6576 TORID.

Näistä SteelSeriesin ja Piranha Trigger ovat myöskin saaneet hyviä arvioita, ja ovat samalla tavalla langattomia. Hintaluokassa on lisäksi Mad Catz C.T.R.L.R, mutta se on suunniteltu ensisijaisesti Android-puhelimille.

Lisäksi MSI:ltä itseltään löytyy myös GC20-ohjain, joka on langattomutta lukuunottamatta testaamamme kanssa sama malli.

Keskellä olevasta MSI:n logolla varustetusta näppäimestä voi ohjaimen virran ja kotinäppäintoimintojen lisäksi vaihtaa ohjaimen toimintatilaa eri yhteensopivien laitteiden välillä. PlayStation 3:a varten löytyy analoginen ja digitaalinen tila. Tämän lisäksi Androidille on oma tilansa, ja PC:n kanssa ohjain toimii parhaiten oletustilassa. Ulkonäön ei pidä antaa hämätä, sillä Xbox-perheen konsoleiden kanssa ohjain ei toimi. Tila ilmaistaan MSI:n logon alla olevien pienien valojen avulla.

Erikoisuutena ohjaimen nuolinäppäimet voi vaihtaa perinteisen asettelun ja levymäisen vaihtoehdon välillä. Levyn on tarkoitus helpottaa väli-ilmansuuntien käyttöä.

Ohjaimen reunojen tarttumapinnoissa on kumipalat. Takaa löytyvät liipasimet ja olkapainikkeet on pinnoitettu karheilla kuvioilla.

Komennot, joihin ohjain kykenee, ovat täysin identtiset Xbox 360 -ohjaimen kanssa.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Käyttökokemukset

Muropaketin uusimmat