UUSIMMAT

Kokeilu: Kingston HyperX Cloud Flight -pelikuulokkeet – Kevyet ja poikkeuksellisen mukavat käyttää

14.01.2018 10:30 | Joonas Koivisto

Hyvät äänet luovat mukavasti pelitunnelmaa, huonot voivat tappaa sen. Kingstonin HyperX-merkin puitteissa on jo aiemmin luotu tunnelmaa Cloud-sarjan tuotteilla. Cloud Flight -pelikuulokkeiden myötä valmistaja on ensimmäistä kertaa mallistossaan vapauttanut pelaajat johdoista. Kokeilimme miten kuulokkeet suoriutuvat peliäänien välittämisestä.

Testatut kuulokkeet sijoittuvat 160 euron hintaluokkaan, joten kilpailua riittää. Tästä muutaman kymmenen euron sisään löytyy lähes kaikilta tunnetuimmilta valmistajien langattomat pelikuulokkeet. Tähän joukkoon tarjontaa löytyy esimerkiksi merkeiltä: Plantronics, Razer, Corsair, Asus ja SteelSeries. Merkittävämpänä erona osa tämän hintaluokan kuulokkeista tarjoaa erilaisia tilaääniratkaisuja, joita ei HyperX Cloud Flightista löydy. Muutoin ominaisuudet ovat pelikuulokkeissa hyvin pitkälle samankaltaiset.

Kun Cloud Flight -kuulokkeet poimii pakkauksesta, kiinnittyy huomio ensimmäisenä mattamuoviseen rakenteeseen. Se on miellyttävän tuntuinen, mutta ei luonnollisestikaan tunnu erityisen jämäkältä. Pääpannan pehmuste ja korvatyynyt ovat keinonahkaa, kuten monissa muissakin pelikuulokkeissa. Metallirunkoa löytyy kuitenkin myös, muovikuoren alla on kuulokkeiden kaaressa myös metallinen tuki.

Langattomuuden lisäksi kuulokkeissa on käytössä liitäntä myös 3,5 millimetrin kaapelillle, joka on oletuksena suunniteltu yhdistettyä kuuloke- ja mikrofoniporttia varten. Erillisiä liitäntöjä hyödyntävää adapteria ei valitettavasti paketista löydy. Lisäksi kuulokkeissa on micro-USB -portti lataamista varten ja oma paikka irroitettavalle mikrofonille. Pakettiin kuuluu luonnollisesti myös USB-liitäntään kiinnitettävä vastaanotin.

Fyysisiä näppäimiä Cloud Flight -kuulokkeissa on kaksi: virtapainike ja mikrofonin mykistyksen painike, joka on osa toista kuuloketta. Mikrofonipainiketta sietää kiitellä sen hyvästä ja selkeästä näppäintuntumasta.

Kuulokkeiden neodyymielementit ovat kooltaan 50 millimetriä ja niiden impedanssi on 32 ohmia. Langattomassa käytössä taajuusvaste on 20-20000 hertsiä ja langallisessa käytössä 15-23000 hertsiä. Kuulokkeiden paino on mikrofonin kanssa 315 grammaa, ilman sitä tasan 300 grammaa.

Mikrofoni on yksisuuntainen, ulkopuolisia ääniä suodattavalla äänikuviolla ja 100-7000 hertsin taajuusvasteella. Mikrofoniin liittyy yksi kuulokkeiden selkeistä heikkouksista, nimittäin varustukseen ei kuulu tuulisuojusta hengitysääniä suodattamaan. Tästä puutteesta tulee pelatessa hyvin nopeasti palautetta linjan toisesta päästä.

Kuulokkeissa käytetään 2,4 gigahertsin taajuusalueella toimivaa langatonta yhteyttä, jonka kantavuudeksi kerrotaan 20 metriä. Akkukestoa kuulokkeille luvataan ilman valoefektejä 30 tuntia, sykkivällä valoefektillä 18 tuntia ja jatkuvalla valoefektillä 13 tuntia.

Kingston HyperX Cloud Flight toimii PC:n lisäksi täysin toiminnoin PlayStation 4- ja PlayStation 4 Pro -konsolin kanssa. Johdolla kuulokkeet voi yhdistää myös Xbox One- ja Xbox One X -konsoleihin sekä mobiililaitteisiin. Toimivuus ainakin PlayStation 4 -konsolilla oli aivan samankaltaista kuin PC:llä.

Sisältö

  1. Esittely
  2. Käyttökokemukset

Muropaketin uusimmat