UUSIMMAT

Käyttökokemukset

18.09.2019 20:00 | Antti Voutilainen

Käyttöönotto

Pelituoli oli jälleen kerran pakattu esimerkillisesti. Metalliosat olivat kääritty pehmusteisiin niin, etteivät ne naarmuta toisiaan eivätkä vahingoita istuinosaa tai selkänojaa. Myyntipakkaus itsessään on huomattavan suuri ja sen kuljettaminen yksin on vaivalloista.

 

Edellisestä L33t Gamingin tuolista viisastuneena osasin etsiä kokoamisohjeita istuinosan alta. Ohjeet itsessään olivat miltei identtiset viime vuonna testatun tuolin kanssa.

Ohjeet olivat varsin selkeät ja yksiselitteiset eivätkä jättäneet ylimääräistä tulkinnanvaraisuutta.

Tuolin kokoaminen noudatti aiemmasta mallista tuttua järjestystä. Ensimmäisenä toimintakuntoon laitetaan jalkaosa. Kaasujousen kiinnitys herättää omat epäilynsä tälläkin kertaa, mutta tuolin ravistelusta huolimatta jalka pysyy kiinni kuten pitääkin.

Jalan jälkeen vuorossa on ”toimintokeskuksen” ja käsinojien kiinnittäminen istuinosaan. Käsinojat ja toimintokeskus kiinnitetään halkaisijaltaan noin viiden millimetrin ruuveilla. Niiden kiinnitys tapahtuu tuolin mukana tulevalla kuusiokoloavaimella.

Istuinosan ja selkänojan kiinnittäminen toisiinsa on kokoamisen haastavin osuus. Selkänojan kiinnitys yksin on äärimmäisen haastavaa, sillä ruuvin kiristämisen ja selkänojan paikallaan pitämisen pitäisi tapahtua samaan aikaan. Toki tilanne helpottuu siinä vaiheessa, kun toisen puolen ruuvit on saanut paikalleen.

Tällä kertaa kokoamisessa oli mukana avustaja, ja toimenpide oli heti helpompi. Toinen piti selkänojaa paikallaan ja toinen kiinnitti ruuvit.

Selkänojan kiinnityksen jälkeen istuinosa istutetaan jalkaosan päälle. Lopuksi kokonaisuus viimeistellään laittamalla niskatyyny paikalleen.

Kokoaminen oli käytännössä täysin identtinen viime vuonna kokeilussa olleen tuolin kanssa. Tuolin uudet ominaisuudet ovat siinä määrin sisäänrakennettuja, etteivät ne lisää kasaamisen työvaiheita.

Tuolin kokoamisen on myös ulkoistettavissa. Ainakin Jimm’s tarjoaa Suomessa kokoamispalvelua heiltä tilatuille pelituoleille.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Esittely
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto