Uusimmat

Olemus ja kokemukset - Sennheiser GSP 370

27.11.2019 20:00 Joonas Koivisto

Olemus ja kokemukset – Sennheiser GSP 370

Sennheiser GSP 370 -pelikuulokkeet on kaksikosta edullisempi vaihtoehto. Silti niille luvataan huima sadan tunnin akkukesto.

Kuulokkeiden käyttöönotto on periaatteessa helppoa. Kuulokkeet yhdistetään ensin mukana toimitetulla kaapelilla tietokoneeseen ja sen jälkeen yhteyden pitäisi toimia tietokoneeseen kytkettyyn USB-vastaanottimeen. Sennheiser GSP 370:n mukana toimitetaan kaksikosta pidempi kaapeli, joka on hyvä, kun kyse on kuulokkeista. GSP 370:n kaapelin mitta on 2,10 metriä. Se vetää jo vertoja useille johdollisille kuulokkeille.

Testivaiheessa oli selkeästi ohjelmisto-ongelmia, eikä hallintaohjelmisto aina tunnistanut vastaanottimia tai kuulokkeita, vaikka ääni olisi kuulunut. Toinen malli sai päivityksen testijakson aikana. Samaista päivitystä kaipaavat myös GSP 370 -kuulokkeet.

Kuulokkeet kannattaa kytkeä tietokoneeseen ennen käyttöä konsolissa, jotta niihin saa asennettua mahdolliset päivitykset. Konsolin kautta päivitykset kun eivät onnistu.

Testikokemuksien perusteella akkukeston osalta ei välttämättä voi puhua täysin varmasti aivan sadasta tunnista, joskus akkua kului tunnin aikana kaksi tai kolmekin prosenttia. Tämäkin on silti huikea tulos. Vielä kun huomioidaan, että nämä ”raskaammat tunnit” olivat sellaisia, joiden aikana ääntä toistettiin jatkuvasti, esimerkiksi podcastin kuuntelun takia.

Pääosin Sennheiser GSP 370:n akkukestoa voi pitää luvatun kaltaisena, ja se on kuulokkeilta loistava saavutus.

Käyttömukavuuden osalta Sennheiser GSP 370 -kuulokkeet ovat kelvollinen kokonaisuus. Ne eivät ole hintaluokkansa mukavin vaihtoehto, mutta riittävän kokoinen akku on varmasti vaatinut rungossa tilaa ja kasvattanut painoa.

Ongelmaksi Sennheiser GSP 370 -pelikuulokkeissa voi tulla korvakuppien pieni koko. Isommat korvat saa asetella huolellisesti kuulokkeiden sisään ja silti korvanlehti saattaa jäädä puristuksiin kuulokkeiden ulkopuolelle.

Painon puolesta kuormitus on tasapainotettu hyvin pään yläosan ja korvakuppien välillä. Pitkään käytettynä kuulokkeet painoivat silti päälakea muutaman tunnin jälkeen.

Kuulokkeet ovat lähes kokonaan harmaan eri sävyihin maalattua muovia. RGB-valaistusta tai muunlaisia erityisesti pelikäyttöön tarkoitettujen oheislaitteiden ilmettä kuulokkeista ei saa.

Muovinen runko ei anna laadun suhteen täysin vakuuttavaa tuntumaa hintaluokassaan. Kuulokkeet saa heilumaan ja taipumaan, ja liitoskohdat natisevat hieman.

Kasaan taittaimista tai muita kuljettamista varten ajateltuja puolia kuulokkeissa ei ole, joten ne on parasta kuljettaa tarpeen tullen mukanaan omassa laatikossaan. Kaulalle ne eivät asetu kovinkaan mukavasti, sillä lyhyt rakenne pakottaa ne lepäämään lähinnä kaulan molemmilla sivuilla.

Kuulokkeista löytyy virtakytkimen lisäksi säädin äänenvoimakkuudelle. Se säätää suoraan Windowsin äänenvoimakkuutta.

Micro-USB -liitännän vieressä on valo, joka ilmaisee akun varaustason tai yhteyden etsimistä kuulokkeita käynnistettäessä.

Mikrofonissa ei ole liikkuvia tai säädettäviä osia. Mykistäminen hoituu kätevästi nostamalla mikrofoni ylös. Liikkeen kesken kuuluu pieni naksahdus, joka kertoo mikrofonin olevan mykistetty.

Mikrofoni Sennheiser GSP 370:ssä on varsin keskinkertainen. Se riittää varsin hyvin keskusteluun pelatessa tai muutoin, mutta sen ei uskalla sanoa riittävän striimaajalle, videoiden spiikkaamiseen tai muuhunkaan vaativampaan. Ääneen tulee mukaan pientä suhinaa ja särinää, joka on headseteille tyypillistä.

Kuulokkeiden kanssa käytettävässä oheisohjelmistossa on mahdollisuus mikrofonin äänen muokkaamiseen ja tasojen säätöön. Mikrofonin äänelle on tarjolla suodatukseksi lämpimämpi ja kirkkaampi äänitila. Nämä muokkaavat ääntä varovasti. Lämmin asetus tekee äänestä hieman radiomaisemman ja kirkas asetus poistaa pienesti kohinaa ja muuttaa ääntä tasapaksummaksi.

Mikrofonille voi myös ohjelmiston kautta säätää puheentunnistuksen herkkyyden Noise Gate -toiminnolla.

Äänitoisto Sennheiser GSP 370:llä on lievästi bassopainotteista, mutta kaiken kaikkiaan tasaista. Kuulokkeet selviytyvät hyvin niin peleistä, leffoista kuin musiikistakin.

Kuulokkeet eivät varsinaisesti eristä ääntä, mutta korvatyynyissä on keinonahkapinta joka sulkee ääniä kangaspintaa tehokkaammin. Hieman eristävä rakenne ja Sennheiserin kuuloke-elementit tuovat musiikkiin erityisesti bassoa runsaasti, mutta ei vielä liikaa.

Oheisohjelmistosta löytyvistä taajuuskorjauksista musiikkiasetus on selkeästi paras. Esport-tila koittaa ylikorostaa esimerkiksi askelten ääniä, mutta näin tarkkoja apuja pelatessaan tarjoavan kannattaa paneutua asiaan ja luoda itselle sopiva äänitila pelikohtaisesti.

Sekalaiseen käyttöön hyvä asetus on muuttaa musiikkiasetusta lähemmäksi tasaista.

Sennheiser GSP 370 -kuulokkeita kannattaa suosiolla käyttää stereotilassa. Tilaäänitoteutus ei ole hyvänkuuloinen ratkaisu, ja soveltuu korkeintaan elokuvien tai sarjojen katseluun tietyissä tapauksissa. Peleissäkään tilaäänestä ei saa oikeasti erityistä etua, joten kyseisen asetuksen voi käytännössä unohtaa.

Sisältö

  1. Aloitus
  2. Olemus ja kokemukset - Sennheiser GSP 370
  3. Olemus ja kokemukset - Sennheiser GSP 670
  4. Yhteenveto

Joonas Koivisto

Muropaketin uusimmat