Uusimmat

Käyttökokemukset

18.05.2018 19:00 Osku Kannisto

Käyttökokemukset

Steelseries Arctis Pro -kuulokkeet on muotoiltu pelien ehdoilla. Aina tyylikäs mattamusta kehys saa eloa kuulokkeiden reunoille sijoitetuista LEDeistä. Mikrofoni on upotettu vasempaan kuulokkeeseen, josta se vedetään suun viereen.

Mikrofonia voi taivuttaa joka suuntaan, joten sopivan asennon löytää ongelmitta.

Ergonomialtaan kuulokkeet ovat onnistuneet. Ne eivät tipu päästä nopeissakaan liikkeissä tai tiukassakaan väännössä. Kuulokkeet sopivat hyvin pieneen ja keskisuureen päähän, mutta isoon päähän säätövara on niukka.

Pehmeä ja leveä tuki pään päällä tasaa kuulokkeiden painon päälaelle. Korvien ympärille asettuvat pehmusteet ovat miellyttävän pehmeät, eivätkä rasita paineellaan pitkässäkään pelisessiossa. Korvien kuumenemiselta ei kuitenkaan voi välttyä jatkuvassa käytössä.

Asennus on helppoa. Eri PlayStation 4 -konsoleille on mallikohtaiset ohjeet. Niissä käydään läpi, kuinka konsolista otetaan käyttöön kuulokkeiden vaatima toslink-äänilähtö sekä mikrofonin aktivointi nettipelikäyttöön. Valitettavasti toslink-äänen käyttö ei poista ääniä HDMI-liitännästä, joten televisiota käytettäessä pitää se erikseen hiljentää pelailun ajaksi.

PC:lle ajureita ei ole pakollista erikseen asentaa, mutta kuulokkeiden hallintaan on suositeltavaa käyttää Steelseries Engine -ohjelmistoa. Sen kautta voi hienosäätää esimerkiksi äänentoistoa taajuuskorjaimen avulla ja melunpoistoa sivuäänten vaimennuksen osalta.

DACin OLED-näytön kirkkaussäädöllä tekstit saa kuriin pimeisiin peliolosuhteisiin. Kuulokkeiden LED-valot väreineen säätyvät nekin kätevimmin Engine-ohjelmalla.

DACin ja kuulokkeiden hallinta onnistuu hienosti myös suoraan DACista.

Äänenvoimakkuutta voi säätää erittäin tarkasti DACin isolla pyörällä. Pyörän painalluksen jälkeen voi vaikuttaa pelin omien äänten ja muiden pelaajien äänen väliseen tasapainoon kuulokkeissa. Asetusvalikoihin pääsee pitämällä isoa säätörullaa pohjassa muutaman sekunnin ajan.

DAC-yksikön tarjoamat säätövarat ovat erinomaiset, ja vastaavat lähes Engine-ohjelmistoa.

Valikoiden käytettävyys on hyvä, joten asetusten rukkaaminen onnistuu jopa kesken pelailun. Äänenvoimakkuuden säätö ja mikrofonin mykistys onnistuvat lisäksi suoraan vasemmasta kuulokkeesta.

Ainoa käytännön ongelma on DACin sijoitus pöydälle.

Kaapeli kytketään vasemmanpuoleiseen kuulokkeeseen, joten on luontevaa sijoittaa DAC näppäimistön vasemmalle puolelle, jolloin kaapeli pysyy poissa tieltä. Oikeakätisenä DACin kuitenkin sijoittaisi mieluummin oikealle, hiiren läheisyyteen. Kaapelin pituuskin on alle kaksi metriä, mikä rajoittaa sijoitusmahdollisuuksia.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttökokemukset
  3. Hi-Res ja äänenlaatu
  4. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat