Uusimmat

Rakennusvaihe

16.01.2015 12:36 Muropaketin toimitus

Kun suunnitelmat olivat valmiit, oli aika tehdä projektiin tarvittavat palaset. Sisämateriaalina käytettiin 3 mm:n pleksiä. Työkaluista tärkein on kuviosaha ja erilaiset viilat. Palojen leikkauksessa leikkasin ne hieman mittoja isommiksi ja hioin ne sopivan kokoisiksi. Kun kaikki palat oli leikattu, sovitettiin ne koteloon useamman kerran, että ongelmia viimeisessä kasauksessa ei tulisi vastaan. Tämän jälkeen porattiin tarvittavat reiät kaikille johdoille.

Kattopaneeli tehtiin samalla tavalla ja sen sopivuus testattiin useaan otteeseen.

Kun kylkipaneelien reiät olivat samanlaiset, hionta tapahtui helposti viilapenkissä molemmat vastakkain. Hyvä viilasetti on tärkeä työväline ainakin itselle näissä hommissa.

Kun kaikki palaset olivat leikattu, oli taas tehtävä testejä, että kaikki palikat sopivat paikoilleen ja toimivat kokonaisuudessa.

Pientenkin työvaiheiden jälkeen kannattaa testata, miten osat sopivat ja miltä ne näyttävät kotelossa. Aluksi omassa suunnitelmassa oli tarkoitus laittaa kaikki osat kiinni kuusiokoloruuveilla, mutta pitkän vatuloinnin jälkeen paneelit lopulta liimattiin yhteen kliinimmän ulkonäön takia. Näissä kuvissa paneelit ovat vielä ruuveilla kiinni.

Kuten yllä olevasta kuvasta nähdään, koteloprojektien rakennus ei aina vaadi aina hallia tai muuta erillistä tilaa.

Kun paneelien liimauksesta oli päätetty, taas oli vuorossa testausvaihe. Testasin emolevyn ja näytönohjaimen paikallaan ja kun oli varmistettu, että kaikki sopivat paikoilleen ainakin tässä vaiheessa, oli vuorossa pohjamaalaus.

Ensimmäiseksi pohjakäsittelyssä oli emolevyn tuki.

Pohjatöissä ei kannata joustaa, vaan tehdä ne viimeisen päälle, koska pintavärin laitto on mukavampaa ja lopputulos miellyttää enemmän. Tähän pieneen osaan meni varmaan viitisen kertaa kittiä kun ei pinta miellyttänyt.

Toisen kylkipaneelin virtapainikkeen napin paikka ja muut reiät kitattiin umpeen.

Kattopaneeliin jätettiin valoille raidat maalaamatta.

Sitten kaikkiin osiin suihkutettiin pohjaväri, joka oli Mowon filleri. Kyseessä on paras pohjamaali mitä olen käyttänyt, koska se sopii lähes mille tahansa pinnalle ja on täyttävä, joten osien hionnassa riitti 320 karkeus.

Takapaneelista puuttui reiät virta- sekä valokatkaisimille, mutta ne saatiin porattua helposti kartioterällä.

Sitten perinteisesti vuorossa oli jälleen sovittelua ja tässä vaiheessa sain idean tehdä vielä I/O-suojuksen.

Seuraava vaihe oli pintamaalaus ja värinä käytin Mastonin akryylipohjaista mattavalkoista. Maalikerroksia tuli neljä kappaletta ja lopputulos oli hyvä. Ennen maalausta puhdistin osat rasvanpoistoaineella ja pölyliinalla.

Kaikki maalattiin ensiksi valkoisiksi ja muutamaan osaan laitettiin tehosteväriksi oranssia.

Sisältö

  1. Kotelon modausprojekti: Pure Phenom
  2. Suunnitteluvaihe
  3. Rakennusvaihe
  4. Kokoonpanon kasaus ja käyttöönotto
  5. Valmis koteloprojekti