Uusimmat

Kokoonpanon kasaus ja käyttöönotto

16.01.2015 12:36 Muropaketin toimitus

Kun maalaus oli tehty, alkoi kaikkein mukavin osuus eli kokoonpanon kasaus. Sitä ennen kuitenkin johtojen veto, jossa jouduin purkamaan jokaisen kaapelin ja laittamaan omiin reikiinsä. Tämä oli ehkä koko projektin hermoja raastavin vaihe.

Muutamaa reikää jouduin viilaamaan auki koska maalia oli niin monta kerrosta, että johdot eivät enää mahtuneet rei’istä. Kuvassa on jälleen lisää testausta emolevyn ja näytönohjaimen kanssa.

Kattopaneeliin laitettiin valot lightbox-tyyppisesti.

Japani-autoilijana ja entisenä tuunaajana kotelossa oli totta kai oltava myös alustavalot.

Kun johtosekamelska oli saatu niputettua, alettiin asentamaan kokoonpanon ja jäähdytyksen osia paikoilleen.

Nestejäähdytyksessä oli käytössä on EK:n CSQ-blokit, joista poistettiin huurre, jotta Mayhemsin neste näkyisi paremmin. Tässä käytin 800, 1000 ja 1200 karkeusluokan hiomapapereita sekä Sonaxin Glass Polish -kiillotusainetta.

Työhön meni noin 15 minuuttia per blokki ja lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Mielestäni näin ne blokit pitäisi alkuperäisenä tulla.

Assembly-tapahtuma alkoi lähestyä ja tietokone piti saada valmiiksi, joten seuraavaksi aloin rystyset verillä vääntämään nestekierron letkujen vetoja.

Kaikki vaikutti tässä vaiheessa olevan kunnossa ja toimivan, joten ei muuta kuin nesteet sisään kiertoon ja testailemaan.

Ikkunat tein 3 mm:n pleksistä, joka kiinnitettiin kylkipaneeleihin kirkkaalla ohuella kaksipuoleisella teipillä.

Assembly-tapahtuman jälkeen huomasin, että yksi nestekierron letkuista oli mennyt linttaan, joten edessä oli taas koneen purkaminen. Onneksi Bitfenixin uusi virtalähde odotti pöydällä asennusta, joten oli hyvä aika tehdä hommat viimeisen päälle loppuun.

Kaiken nesteen pois saamiseksi kierrosta jouduin ravistelemaan ja kääntelemään konetta todella pitkään.

Uudet letkujen vedot tehtiin niin hyvin, että mistään ei enää pitäisi ahdistaa tai letkujen mennä muodottomaksi

Kun homma alkoi näyttää valmiilta, laitettiin nesteet taas takaisin kiertoon. Keittiö toimi täyttöpaikka oikein mainiosti.

Nestetäytön jälkeen koteloprojekti alkoi olla valmis ja taputeltu, jonka jälkeen kuvaajaa odoteltiin ottamaan lopputuloksesta parempia kuvia.

Tässä on vielä tietokoneen komponenttien rasituslämpötilat valmiissa Pure Phenom -kotelossa nestejäähdytyksellä.

Sisältö

  1. Kotelon modausprojekti: Pure Phenom
  2. Suunnitteluvaihe
  3. Rakennusvaihe
  4. Kokoonpanon kasaus ja käyttöönotto
  5. Valmis koteloprojekti