UUSIMMAT

LUT Energian Maailman parhaaksi -ideakilpailun tulokset

26.03.2012 17:26 | Aki Lehti

Kestävän kehityksen ideakilpailu päättyi 11.3.2012. Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille.

LUT Energian asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi lähetetyistä kilpailutöistä parhaimmaksi Tuomas Rillan idean ”Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmä VR:n veturinkuljettajille”. Rillan ideassa esitettiin, että telemaattisia sovelluksia hyödyntämällä suunniteltaisiin veturinkuljettajille henkilökohtaiset ajotapojen seuranta-, kartoitus- ja kehittämispalvelut. Näin voitaisiin säästää huomattava määrä sähköä.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää oivalluksia, jotka materiaalia tai energiaa säästämällä edistäisivät kestävää kehitystä ja vaikuttaisivat myönteisesti ympäristöömme. Kilpailun aihealue oli haasteellinen, mutta rohkeasti kisaan osallistuneet siihen tarttuivat.

Kilpailutöissä nostettiin voittaja-aiheen lisäksi esille muun muassa jätteiden polttamisen tehostaminen.  Kantaa otettiin myös laajalti keskusteltuihin aiheisiin, joissa aloitteita muutokseen on jo eri tahoilla tehtykin. Tällainen oli esimerkiksi tuotteiden elinkaaren lyhentäminen tahallisesti.  Kisatyössä ehdotettiin suunnitellun vanhenemisen kieltämistä kansainvälisin sopimuksin.

Näistä ja muista energia-alaan liittyvistä aiheista keskustellaan MuroBBS:n puolella. Siellä voit esittää mieltäsi askarruttavia energia-aiheisia kysymyksiä Lappeenrannan teknillisen yliopiston energiatekniikan, sähkötekniikan ja ympäristötekniikan tohtoriopiskelijoille ja professoreille.

Keskustelu

@ Itse melkein luottaisin raataihin näiden suhteen. Sen tietää miten äänestykset menevät Suomessa kun kyseessä on energia ja tulevaisuuden näkymät. Joko ne arvostukset trollataan vihervammaisten voimin tai kuvalautojen pellet pääsevät vauhtiin. Lopputulos on molemmissa sama: idioottimaisin (joskin top 5 se voidaan kai sanoa se vähiten fiksu/toteuttamiskelpoinen) idea voittaa.

Eikös viiden parhaimman työn kesken pitäisi olla äänestys, niin kuin aikaisemmin lupailtiin?

Muropaketin uusimmat