UUSIMMAT

MSI R5870 Lightning

28.04.2010 00:01 |

MSI julkaisi viime vuonna markkinoille erityisesti ylikellottajille suunnatun Lightning-näytönohjainmalliston. Muropaketissa testattiin viime vuoden heinäkuussa MSI N260GTX Lightning Black Edition -malli ja uudistettua MSI N275 GTX Lightning -näytönohjainta käytettiin viime vuoden syyskuussa järjestetyssä Master Overclocking Arena -ylikellotuskilpailun finaalissa Pekingissä Kiinassa. Tammikuussa CES 2010 -tapahtumassa Las Vegasissa MSI esitteli uutta ATI Radeon HD 5870 -näytönohjaimesta kehitettyä R5870 Lightning -mallia, joka saatiin testattavaksi myös Muropaketin testipenkkiin.

MSI R5870 Lightningin neljä avainominaisuutta on järeä virransyöttö grafiikkapiirille ja muisteille, huippulaatuiset komponentit, joista osa täyttää Yhdysvaltojen puolustusministeriön MIL-PRF-39003L-lämpötilastandardin, kattavat ylikellotusominaisuudet ja MSI:n mukaan paras jäähdytyssuunnittelu. Avainominaisuudet esitellään alla olevien markkinointidiojen avulla pikaisesti ja käydään läpi seuraavalla sivulla näytönohjaimen esittelyn yhteydessä.

Näytönohjaimen virransyöttö käsittää 13 vaihetta Cypress-grafiikkapiirille ja kaksi vaihetta Samsungin GDDR5-muisteille. Grafiikkapiirin virransyötön vaiheita ohjataan up6208-piirillä ja ylivirtasuoja on asetettu 240 ampeeriin ja ylijännitesuoja 2,1 volttiin. Muistien kahta vaihetta ohjataan up6205-piirillä. PCI Express x16 -väylän ja kahden 8-pinnisen PCI Express -lisävirtaliittimen kautta syötettävä maksimivirta on 30,5 ampeeria ja maksimiteho 375 wattia.

LPL eli Lightning Power Layer on itsenäinen osa piirilevysuunnittelua, joka tarkoittaa neljää ylimääräistä piirilevykerrosta grafiikkapiirin, muistin ja I/O-toimintojen virransyötölle. Ylimääräiset piirilevykerrokset parantavat käyttöjännitteiden tasaisuutta, vähentävät kohinaa ja edesauttavat jäähdytystä.

Grafiikkapiirin virransyötössä piirilevyllä käytetään Hi-c-kondensaattoreita, joissa on tantaaliydin. Hi-c-kondensaattoreilla saavutetaan parempi hyötysuhde, ne toimivat vakaammin extreme-olosuhteissa ja kestävät 25 % korkeamman toimintalämpötilan.

R5870 Lightningin piirilevyn ohituskondensaattorikytkentä on varustettu NEC Tokinin valmistamalla Proadlizer-kondensaattorilla (Prompt Broadband Stabilizer). Sen erittäin korkea kapasitanssi (1000 uF) ja yhden milliohmin ekvivalenttinen sarjavastus (ESR, Equivalent Series Resistance) tarjoavat muun muassa alhaisen väreilyn ja kohinan grafiikkapiirin käyttöjännitteelle.

Sisältö

  1. MSI R5870 Lightning
  2. Näytönohjaimen esittely
  3. Testikokoonpano, suorituskyky-, tehonkulutus & lämpötilamittaukset
  4. Ylikellotustestit, LN2-tuloksia maailmalta & loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat