Muropaketti tutustui New Yorkissa Acerin uutuuksiin: Tehoa kannettaviin ja muokattavuutta pelihiiriin

24.05.2018 09:00 | Kai Taipale

Acerin vuotuinen tuotejulkistustapahtuma järjestettiin jälleen keskiviikkona New Yorkissa. Muropaketti käväisi ottamassa välittömästi pikatuntumat mielenkiintoisimmista uutuuksista.

Acer muisti korostaa tilaisuudessaan PC-pelaamisen kasvavan vauhdilla. Tämä näkyy myös valmistajan tuotevalikoimassa, jota kasvatetaan entisestään nimenomaan pelipuolelle soveltuvissa tuotteissa, niin kannettavissa, pöytäkoneissa kuin niiden varusteissakin.

Myöhemmin valmistajalta on luvassa jopa Predator X –mallisarja, jossa tullaan käyttämään Intelin Xeon-prosessoreita, joskaan mitään tarkkoja mallitietoja ei paljastettu. Tarvetta tämänkaltaisille huippuluokan laitteille uskotaan olevan. Erityisesti striimaaminen yleistyy pelaamisen kanssa yhtäaikaisena toimena, ja lisäksi pelivideoiden editoinnin pitää sujua pikavauhdilla.

Pelikannettavien kärkeen julkaistiin Acer Predator Helios 500, jonka sisällä sykkii parhaimmillaan jopa Intelin uusi Core i9+ 8950HK -tehoprosessori. Ruudunpäivityksestä on vastaamassa NVIDIA GeForce GTX 1070 -näytönohjain.

Pelikelpoiset speksit näkyvät myös rakenteessa. Painoakin on kertynyt neljä kilogrammaa. Hivenen muovisen oloinen rakenne kestää silti hyvin kulmasta nostelua. Näppäimistölle on runsaasti tilaa, ja niiden tuntuma on hyvä. WASD-näppäimet on myös hienovaraisesti kohollaan muista näppäimistä.

Näillä eväillä, ainakin demotilassa, pelit pyörivät sujuvasti ja näyttävästi. Monipuolisista konfiguraatiovaihtoehdoista tärkeimpiä on 17,3-tuumaisen näytön valinta: joko nopea 144-hertsinen Full HD -paneeli  tai tavanomaisempaan 60 hertsin päivitysnopeuteen kykenevä versio 4K-tarkkuudella.

Teho tuo mukanaan lämpöä, ja koneessa onkin huomioitu jäähdytys järeästi. Isokokoiset Dual Aeroblade 3D –tuulettimet puhisivat kuultavasti jopa demotilan reippaassa taustamelusssa.

Myyntiin Predator Helios 500 on tulossa vielä tämän kuun aikana. Hinnat alkavat 1999 eurosta.

Pelihiiriin Acer toi uuden Cestus 510 -mallin, josta löytyy ensimmäistä kertaa päänäppäimille kahdet kytkimet. Pohjassa sijaitsevalla liukusäätimellä voi valita, onko käytössä kevyemmät vai hieman raskaamman tuntuman tarjoavat versiot.

Ero käytettävien Omronin kytkimien välillä on hienovarainen, mutta peräkkäin kokeiltuna selkeästi havaittava. Kytkimien kestolla on myös eroa, toiselle on luvassa 20 miljoonaa toisessa ja 50 miljoonaa klikkausta toisessa. Hiiren enimmäistarkkuus on 16000 DPI.

Muokattavuutta löytyy muutenkin kiitettävästi.

Lisäpainoja on valittavissa enintään kymmenen gramman verran ja painikkeista peräti kahdeksan on ohjelmoitavissa. Oikeakätisille suunnatun, ja voimakkaasti muotoillun pelihiiren oikea kylki on vaihdettavissa kapeamman tai leveämmän muodon tarjoavaan versioon.

Sama pätee hiiren yläpuolan takalaitaan, johon löytyy myös kaksi korkeusvaihtoehtoa.

Ensituntumaltaan hiiri istui omaan käteen hienosti, mutta isoimmille kourille tila voi tuntua ahtaalta.

Chromebookit jatkavat maailmanvalloitustaan hitaasti, mutta varmasti. Vuoden 2012 jälkeen Chromebook-laitteita on myyty jo kymmenisen miljoonaa. Monipuoliseen käyttöön soveltuu Acerin uudesta mallistosta Chromebook Spin 13.

Uutuuden 13,5-tuumainen näyttö taittuu laitteen taakse, mikä mahdollistaa tablettimaisen käytön. Painoa on kuitenkin kertynyt 1,58 kilogrammaa, mikä ei ole yhtään liian vähän.

Tehoista vastaavat 8. sukupolven Intel-mobiiliprosessorit. Näytön 2256 x 1504 pisteen resoluutio riittää hyvin.

Acer Chromebook Spin 13 –mallin rakenne tuntuu kohtuullisen tukevalta, vaikka saranarakenteessa oli havaittavissa pientä väljyyttä. Siinä on kuitenkin riittävästi jäykkyyttä, joten näyttö pysyy luotettavasti siinä asennossa, johon se on asetettu.

Spin 13 –mallin käyttömukavuutta lisää Gorilla Glass -kosketusalusta, jonka tuntuma oli ensivaikutelman perusteella hyvinkin tarkka. Varustukseen kuuluu myös Wacomin stylus.

Mallin hinta- ja saatavuustietoja ei vielä paljastettu.

Muropaketti kirjoittaa lisää Acerin tuoteuutuuksista tulevina viikkoina.