Uusimmat

Murovideo: Kauko-ohjattava kuvauskopteri vie valokuvaajan taivaalle

02.06.2016 10:34 Mirva Kakko

Kuvauskopteri

Erilaiset kauko-ohjattavat kopterit ovat muodostuneet tutuksi näyksi myös Suomen taivaalla. Monelle kopterit ovat vain vapaa-ajan hupia, mutta niitä käytetään lisääntyvissä määrin myös esimerkiksi ammattimaisessa valokuvauksessa.

Muropaketin uudella, yhteistyössä Vene-lehden kanssa toteutetulla videolla valo- ja lehtikuvaaja Markus Pentikäinen esittelee kuvauskopterin käyttöä tositoimissa. Samalla käydään läpi kopterikuvauksen periaatteet ja lainalaisuudet.

”Kuvauskopteri on nykyään myös lehtikuvaajan kameralaukun vakiokalustoa. Harrastajatason vehkeellä pystytään tekemään jo ammattitason kuvaa”, kertoo Helsingin Lauttasaaren edustalla veneitä kuvannut Pentikäinen.

 

Video ja kuva: Mirva Kakko

murovideo
Kaikki jutut aiheesta

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat