Murovideo: Lähde taivaalle itse rakennetulla kopterilla

21.09.2016 11:51 Video ja kuva: Mirva Kakko

Kopteri

Muropaketti tutustui kesäkuussa kuvauskopterien toimintaan. Uudessa videossa käymme läpi mistä lähteä liikkeelle, jos haluaa rakentaa kopterinsa itse.

Murovideo: Kauko-ohjattava kuvauskopteri vie valokuvaajan taivaalle

Save Solutionsin Sami Vellonen tekee työkseen ilmakuvausta ja erilaisten ilma-alusten rakentamista. Hänen mukaansa kopteriharrastuksesta saa huomattavasti enemmän irti heti kun ottaa ohjat omiin käsiinsä jo alusta pitäen:

”Suosittelen lämpimästi kokeilemaan kopterin rakentamista. Silloin eri komponentit tulee tutuiksi ja samalla ymmärtää, miten kone lentää ja miten sitä lennätetään. Se avaa lentämistä huomattavasti enemmän kuin se, että käy ostamassa valkoisen muovilaatikon kaupasta ja lähtee sillä taivaalle”.

Mirva Kakon kuvaamalla ja editoimalla videolla Sami Vellonen esittelee kopteriensa rakennetta ja kertoo mitä pitää ottaa huomioon, jos ei halua tyytyä lentoharrastuksessa valmiisiin ratkaisuihin.

 

murovideo
Kaikki jutut aiheesta

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat