Uusimmat

Loppuyhteenveto

26.03.2012 23:23 Muropaketin toimitus

SSD-asemat ovat yleistyneet rajusti työpöytäpuolella ja markkinoilta löytyy lukematon määrä erilaisia 2,5-tuumaisia asemia. Serial ATA 6 Gb/s -liitäntä nosti nopeuden uudelle tasolle, mutta erittäin suorituskykyisiin ratkaisuihin sekin nousee nopeasti pullonkaulaksi. Jäljelle jää käytännössä yksi vaihtoehto: siirtyä käyttämään PCI Express -liitäntään asennettavaa oheislaitekortin kaltaista ratkaisua. OCZ on yksi valmistajista, joka on tarjonnut jo pidemmän aikaa tällaisia SSD-asemia ja nyt testatun RevoDrive 3:n tapauksessa asennus tapahtuu PCI Express x4 -liittimeen.

RevoDrive 3 on saatavilla 120, 240 ja 480 gigatavun malleina, joista Muropaketin testiin saapuneen keskimmäisen hintataso Suomessa liikkuu halvimmillaan reilussa 500 eurossa. Edullisimmat 2,5-tuuman 240 gigatavun Serial ATA 6 Gb/s -liitännälliset SSD-asemat kustantavat alle 300 euroa, joten hintaeroa on reilut 200 euroa. RAID-0-konfiguraatiossa on käytössä molempien SSD-asemien yhteenlaskettu kapasiteetti ja kaksi 120 gigatavun SSD-asemaa irtoaa kaupasta alle 300 eurolla.

Suorituskykymittauksissa käytimme vertailuna kahta RAID-0-konfiguraatioon asennettua Kingston HyperX -SSD-asemaa, yhtä HyperX-asemaa sekä Samsung F3 -kiintolevyä. Testit osoittivat varsin selvästi, ettei RevoDrive 3:lla saavuteta silmiin pistävää hyötyä RAID-0-konfiguraatioon nähden ja varsinkin käytännönläheisissä testeissä RAID-0-konfiguraatio oli suorituskykyisempi. RevoDrive 3 oli vahvimmillaan pienikokoisia lohkoja lukiessa ja kirjoittaessa.

OCZ:lta on saatavilla uudempia, suorituskykyisempiä PCI Express -SSD-asemia, mutta nyt testattua RevoDrive 3:a on hyvin vaikea suositella normaaliin työpöytäkäyttöön. 2,5-tuumaisia SSD-asemia saa edullisemmin ja ne tarjoavat pienemmässä koossa ja helpommin käsiteltävinä varsinkin käytännöntesteissä lähes yhtä hyvän suorituskyvyn.

 

Sisältö

  1. OCZ RevoDrive 3
  2. OCZ RevoDrive 3:n esittely
  3. Testikokoonpano & mittaukset
  4. Loppuyhteenveto