Passiivijäähdytteiset prosessoricoolerit vertailussa – talvi 2014

12.02.2014 20:13 |

Prosessoricoolerimarkkinoiden tarjonta on kasvanut muutaman viime vuoden aikana merkittävästi ja kauppoihin on saatu yhä enemmän juuri tietynlaisiin käyttötarkoituksiin suunnattuja coolerimalleja. Myös passiivijäähdytykseen tarkoitettujen mallien tarjonta on paremmalla tolalla kuin koskaan aiemmin, joten äänetöntä kokoonpanoa tavoittelevilla on varaa valita.

Testiryhmä

Varsinaista passiivicoolerivertailua ei Muropaketissa ole aiemmin tehty, mutta viitisen vuotta sitten tutustuimme prosessorin passiivijäähdytykseen kolmen toisistaan poikkeavan coolerin avulla. Nyt päätimmekin ottaa vertailtavaksi neljä näkemystä nykyaikaisesta passiivijäähdytteisestä prosessoricoolerista Nofanilta, Silverstonelta, Thermalrightilta ja Zalmanilta. Testijoukon hintahaarukka asettuu noin 60 ja 105 euron välimaastoon.

Tässä artikkelissa tutustumme testicoolerien teknisiin ja fyysisiin ominaisuuksiin, asennettavuuteen ja yhteensopivuuteen sekä suorituskykyyn passiivijäähdytteisenä ja pienellä ilmavirralla avustettuna. Lisäksi lopussa selviää mikä on testinelikon paras vaihtoehto prosessorin äänettömään jäähdytykseen.

 

Sisältö

  1. Passiivijäähdytteiset prosessoricoolerit vertailussa - talvi 2014
  2. NoFan CR-95C
  3. Silverstone Heligon HE02
  4. Thermalright HR-22
  5. Zalman FX100
  6. Pala palalta, testikokoonpano & testitulokset
  7. Loppuyhteenveto