UUSIMMAT

Phanteks PH-TC14PE -prosessoricooleri ja PH-F140TS-tuulettimet

07.10.2011 18:36 |

Syyskuun taitteessa uusi Phanteks-niminen valmistaja hyökkäsi lähes täysin puskista ja julkaisi prosessoricoolerin, joka osoittautui ensimmäisten testituloksien perusteella melkoiseksi suorituskykyhirmuksi. Muropaketin toimitus ottikin kiireen vilkkaa yhteyttä Phanteksiin ja saikin hankittua itselleen testikappaleen nopealla aikataululla.

Tässä artikkelissa on tarkoituksena tutkia mistä oikein on kyse ja onko kyseessä todellakin uusi ilmajäähdytteisten prosessoricoolerien kuningas? Verrokiksi otamme tietysti vain ehdotonta markkinoiden kärkeä, eli Muropaketin vertailutesteissä loistaneet Noctua NH-D14:n ja Thermalright Silver Arrowin. Mukana on perinteisesti coolerin rakenteeseen tutustumista sekä lämpötila- ja melumittaukset.

 

Pakkaus ja oheistarvikkeet

Phanteks on uunituore yrittäjä tiukkaan kilpailluilla coolerimarkkinoilla, vaikka yrityksen sivuilla sen kerrotaan omaavan jo yli 20 vuoden kokemuksen jäähdytysratkaisuiden toimittamisesta. Jos kyseinen historiikki ei ole täysin markkinointilööperiä, Phanteks lienee toiminut aiemmin OEM-markkinoilla. Yrityksen kotimaasta ei ole tarkempaa tietoa, mutta kotisivuilla mainitaan Phanteksin suunnittelijatiimin pitävän majaansa Hollannissa.

Valmistaja toimitti testattavaksemme punaisen PH-TC14PE-RD-mallin, jonka suositushinta on 84,90 euroa. Muita värivaihtoehtoja ovat sininen, oranssi ja valkoinen, joista viimeiseksi mainitun suositushinta on 79,90 euroa.

Phanteks PH-TC14PE-RD on pakattu kuutiomaiseen pahvipakkaukseen, jonka pinta on koristeltu pääosin mustavalkoisella grafiikalla. Lisäksi tarjolla on kuvia coolerista sekä eri värivaihtoehdoista. Pakkauksen päätyyn on painettu kattava speksilistaus. Cooleri ja tarvikkeet on pakattu huolellisesti vaahtomuovikehysten sisään, joten kuljetusvaurioita ei pääse syntymään ainakaan vahingossa.

Pakkauksen sisältä kuoriutuu coolerin ohella runsaasti tavaraa, jotka ovat siististi jaoteltuina omiin pusseihinsa. Mukana tuleva asennustarvikkeet AMD- ja Intel-kannoille, kaksi 140 mm tuuletinta, kiinnitysraudat kolmelle tuulettimelle, tuulettimien värinänvaimennuskumit, tuuletinjohdon haaroitin, tuulettimien jännitteenalennin (Q.S.A), ruiskullinen lämpötahnaa sekä kuvitetut asennusohjeet eri kielillä (ei suomeksi).

PH-TC14PE:n mukana toimitetaan kaksi 140 mm PH-F140TS-tuuletinta, joiden roottorit ovat sävy sävyyn jäähdytysrivaston pinnoitteen värityksen kanssa. Toisin sanoen RD-mallin tapauksessa tuulettimien lavat ovat kirkuvan punaiset. Tuulettimien runko on puolestaan valkoinen. PH-F140TS-tuulettimia on saatavilla myös erikseen ja niiden suositushinta on 21,90 euroa kappaleelta.

 

Sisältö

  1. Phanteks PH-TC14PE -prosessoricooleri ja PH-F140TS-tuulettimet
  2. Tekniset ominaisuudet ja rakenteen tarkastelua
  3. Cooleri kokonaisuudessaan, asennus & PH-F140TS-tuulettimet
  4. Testikokoonpano ja -metodit, melumittausten tulokset ja subjektiivinen meluarviointi & lämpötilamittausten tulokset
  5. Loppuyhteenveto

Muropaketin uusimmat