Uusimmat

Razer Blade -pelikannettava

17.04.2013 14:27 Muropaketin toimitus

Tutustuimme edellisen kerran pelikäyttöön kohdistettuihin kannettaviin tietokoneisiin loppuvuodesta 2011, jolloin pinnalla olivat Sandy Bridge -koodinimelliset Core i7 -tuoteperheen prosessorit ja testissä olivat Asuksen, MSI:n ja Samsungin kannettavat. Puolentoista vuoden aikana kehitys on mennyt eteenpäin ja Sandy Bridgen jälkeen Intel on julkaissut 22 nanometrin prosessilla valmistettavat Ivy Bridge -prosessorit ja parin kuukauden kuluttua Intelin odotetaan julkaisevan Haswell-arkkitehtuuriin perustuvat uudet prosessorit.

Pelikannettava ei välttämättä anna kovin lämmintä kuvaa tuotteesta, sillä mielleyhtymään toki liittynee suorituskyky ja iso näyttö, mutta myös laitteen fyysinen iso koko ja useamman kilogramman paino, lyhyt akunkesto ja useissa tapauksissa myös vähemmän hillitty muotoilu useilla yksityiskohdilla ja väreillä. Yhdysvaltalainen pelituotteisiin keskittynyt Razer on ottanut erilaisen lähestymistavan ja sen Blade-niminen kannettava on muotoilultaan hillitty, suhteellisen ohut ja kevyt, mutta sisältä löytyy esimerkiksi Ultrabookeja suorituskykyisempää rautaa 3D-käyttöä ajatellen.

Tässä artikkelissa paneudumme Razerin 17,3-tuumaisella näytöllä varustetun Blade-kannettavan ominaisuuksiin, sen LCD-kosketusnäytön sekä näytölliset näppäimet yhdistävään Switchblade User Interface -ominaisuuteen sekä Synapse 2.0 -ohjelmaan. Artikkelin loppupuolella testaamme hieman alle kolmen kilogramman painoisen ja reilun kahden senttimetrin paksuisen laitteen suorituskykyä 3DMark-, Battlefield 3-, Tomb Raider- ja BioShock Infinite -peleillä. Testien kuluessa teimme mielenkiintoisen havainnon näytönohjainajureilla ja mukana olevat testit on ajettu kaksilla eri ajureilla. Lisäksi olemme selvittäneet tapauskohtaisesti parhaat mahdolliset asetukset, joilla pelit pyörivät sulavasti.

Sisältö

  1. Razer Blade -pelikannettava
  2. Kannettavan esittely
  3. Switchblade User Interface & Synapse 2.0
  4. Testikokoonpano & suorituskyky
  5. Tehonkulutus, akunkesto, lämpötila & melu
  6. Loppuyhteenveto