UUSIMMAT

Alustan ja käyttöjärjestelmän valmistelu Coppermine Pentium III 600:lla (100)

10.03.2015 01:13 |

Maailmanennätyksiä metsästäessä ja extreme-jäähdytystä käytettäessä käyttöjärjestelmän täytyy olla optimoitu mahdollisimman suorituskykyiseksi ja etukäteen on syytä olla selvillä, kuinka pitkälle alusta pystyy venymään. Hwbotissa Intelin vanhojen prosessoreiden ylikellottamisessa ovat kunnostautuneet venäläinen Veld ja slovenialainen Moonman, joiden hallussa on ME-tulokset useilla eri retro-prosessoreilla.

Teimme alustavat testaukset Intelin Coppermine-koodinimellisellä Pentium III 600 (100) -prosessorilla ja viilasimme suorituskykyä suhteessa Veldiin ja Moonmaniin. Muutamien perustwiikkien jälkeen (Real Time process, Large system cache 1, Windows XP Olive green -teema, ei taustakuvaa, System > Advance > Adjust for best Performance, Maxmem 64 MB jne) SuperPI 1M -tulos saatiin clock-to-clock eli 936 MHz:n kellotaajuudella (6 x 156 MHz) hyvin lähelle Veldin ME-tulosta ja hieman korkeammalla kellotaajuudella (956 MHz) lopulta runtattua ohi. Ennen Celeron 300A -testejä oli siis tiedossa, että prosessori piti saada toimimaan vähintään parikymmentä megahertsiä korkeammalla kellotaajuudella verrattuna Veldiin ja Moonmaniin, joiden ennätykset oli tehty n. 630 MHz:n kellotaajuudella.

Suurempi versio kuvaa klikkaamalla

Clock-to-clock-suorituskyvyn eli hyötysuhteen optimoinnin jälkeen kokeilimme vielä, että FSB-väylätaajuutta saa Abit BE6-2-emolevyllä nostettua löysillä muistiasetuksilla ainakin 175 MHz:iin asti ja testiohjelmat rullasivat Mushkinin SDRAM-muistin toimiessa kireimmillä 2-2-2-muistiasetuksilla 159 MHz:n kellotaajuudella 3,6 voltin jännitteellä. Samalla tuli tehtyä Pentium III 600 Coppermine (100) -prosessorilla ME-tulokset SuperPI:ssä, Pifastissa ja wPrime 32M:ssä.

 

Sisältö

  1. Retro-ylikellotusta: ME-tulosten metsästystä Celeron 300A:lla
  2. Alustan ja käyttöjärjestelmän valmistelu Coppermine Pentium III 600:lla (100)
  3. Kuivajäätestit
  4. ME-tulokset ja loppusanat
  5. Retro overclocking: World Records with legendary Celeron 300A

Muropaketin uusimmat