Silverstone Fortress FT03

23.12.2011 17:41

MicroATX-kokoisten koteloiden tarjonta on parantunut havaittavasti viimeaikoina, joka on tehnyt nykyään monipuolisilla ominaisuuksilla varustetuista microATX-emolevyistä varteenotettavia vaihtoehtoja ykköskokoonpanon alustaksi. Useimmat käyttäjät eivät tarvitse tavallisen ATX-emolevyn tarjoamia korttipaikkoja, joten pienempään tilaan mahtuva microATX-kokoonpano on järkevä vaihtoehto. Muropaketti tutustuu kolmeen microATX-tornikoteloon vielä tämän kuun aikana, mutta sitä ennen tutustumme erillisessä artikkelissa Silverstonen Fortress FT03T -koteloon, joka poikkeaa merkittävästi perinteisestä microATX-kotelon rakenteesta.

Silverstone esitteli erikoisen Fortress-minitornikotelonsa CES-tapahtumassa alkuvuodesta 2011 ja se sai tammikuisessa CES 2011 -tapahtumassa tunnustuspalkinnon poikkeuksellisesta suunnittelustaan ja muotoilustaan. FT03:n suunnittelussa on keskitytty minimoimaan kotelon käyttämä pöytäpinta-ala tekemättä kuitenkaan kompromissejä koteloon sopivien komponenttien suhteen. Tutustumme tässä artikkelissa Fortress FT03:n poikkeukselliseen rakenteeseen ja vertaamme sen jäähdytyssuorituskykyä ja melutasoa perinteisempään saman valmistajan microATX-tornikoteloon.

Muropaketille perinteiseen tyyliin vertailussa koteloa tutkitaan ulkoisesti ja sisäisesti, jonka jälkeen sen suorituskykyä testataan lämpötila- ja melumittausten muodossa. Silverstone Fortress FT03 maksaa Suomessa väristä riippuen noin 165 euroa.

 

Sisältö

  1. Silverstone Fortress FT03
  2. Pakkaus ja oheistarvikkeet, Tekniset ominaisuudet & Ulkoista tarkastelua
  3. Sisäistä tarkastelua & Kokoonpanon asentaminen
  4. Lämpötilamittaukset & Melumittaukset
  5. Yhteenveto