UUSIMMAT

Tuotekäsittely

29.03.2010 16:58 Muropaketin toimitus

SilverStone toimittaa HDDBOOSTin minimalistisessa pahvipakkauksessa, jonka sisältä paljastuu itse tuotteen ohella Serial ATA -kaapeli, kuusi kiinnitysruuvia sekä ohjekirja. Mukana ei toimiteta CD-levyä, josta löytyisi laitteen firmwaren päivittämiseen ja muun muassa synkronointiin vaadittava ohjelma. Ohjelma on ladattavissa ilmaiseksi SilverStonen internetsivuilta.

HDDBOOSTin saatavuus Suomessa on toistaiseksi heikohko, mutta muutamat jälleenmyyjät ovat listanneet sen verkkokaupassaan useamman viikon toimitusajalla. Laitteen ehdoton hyötypuoli on sen alhainen hinta, joka on asettunut alle 40 euroon.

HDDBOOST on hyvin yksinkertainen laite ja 3,5-tuumaiseen asemapaikkaan asennettavassa metallikehikossa on edessä pieni piirilevy muutamilla komponenteilla ja liittimillä. Etupuolella, joka siis asennetaan kohti kotelon sisäosaa, on SilverStonen piiri, kaksi Serial ATA -liitintä, jotka tukevat Serial ATA 3 Gb/:sia, ja Serial ATA -virtaliitin. Serial ATA -liittimistä ylempään liitetään emolevystä tuleva kaapeli ja puolestaan alempaan kiintolevyyn menevä kaapeli.

SST-HDDBOOST 1005:ksi nimetyn piirin toiminnasta on valitettavasti saatavilla hyvin vähän informaatiota. Kyseessä on laitteen keskeisin piiri, joka hoitaa muun muassa datan synkronoinnin kiintolevyltä SSD-asemalle. HDDBOOSTissa itsessään ei ole minkäänlaisia esimerkiksi NAND-tyyppisiä flash-muistipiirejä, joihin voitaisiin tallentaa tietoa synkronoinneista tai muusta toiminnasta.

Sisäpuolella on yhtenäinen liitin Serial ATA -virta- ja datapinneillä SSD-asemaa varten. Muropaketin testiin saapui uudempi versio HDDBOOSTista, jossa ei ole USB-liitintä. Laitteen firmwaren päivittäminen onnistuu Serial ATAn kautta, mutta vanhemmilla asemilla päivittäminen vaatii USB-kaapelin käyttämistä. AC09520711-AC09521708-versionumeroisille HDDBOOSTeille SilverStone suosittelee toteuttavaksi firmwaren päivittämisen ennen laitteen käyttöönottoa.

HDDBOOST tukee useimpia 2,5-tuumaisia SSD-asemia ja SilverStone suosittelee Windows XP:n kanssa käytettäväksi vähintään kahdeksan ja Windows 7:n sekä Vistan kanssa 32 gigatavun asemaa. Asema asennetaan työntämällä se HDDBOOSTin takapuolella oleviin liittimiin ja ruuvaamalla asema paikoilleen alapuolelta kahdella ruuvilla.

Varsinainen asennus tapahtuu liittämällä virtakaapeli kiintolevyyn ja HDDBOOSTiin sekä Serial ATA -datakaapeli emolevyn ja HDDBOOSTin sekä HDDBOOSTin ja kiintolevyn välille. Kiintolevy ei näin ollen suoraan yhteydessä emolevyyn, eikä se myöskään näy emolevyn BIOS-tiedoissa. BIOSissa näkyy onnistuneen asennukseen jälkeen HDDBOOST, joka asetetaan käyttöjärjestelmän latausprioriteettilistan kärkeen.

HDDBOOSTin käyttöönotto ei vaadi kiintolevyn tyhjentämistä, eikä käyttöjärjestelmän asentamista uudelleen, eikä sieltä myöskään häviä aiemmin ollutta dataa. Laite ei tue S.M.A.R.T.-teknologiaa (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology).

SilverStonen HDDBOOSTin hallintaohjelma on saatavilla yrityksen internetsivuilta ja kyseessä on hyvin pelkistetty ohjelma ainoastaan muutamalla toiminnallisuudella. Vasemmasta yläkulmasta löytyvät napit laitteen firmwaren päivittämiseksi ja oikealla Start- ja Stop-näppäimet manuaalista synkronointia varten. Alhaalla näkyvät tiedot HDDBOOSTiin yhteydessä olevasta SSD-asemasta ja kiintolevystä – sarjanumero, malli sekä tallennuskapasiteetti. Keskellä oleva prosenttilukema ilmaisee synkronoinnin etenemisen.

Sisältö

  1. SilverStone SST-HDDBOOST
  2. Tuotekäsittely
  3. Testikokoonpano & suorituskyky
  4. Loppuyhteenveto