UUSIMMAT

Tuotteen esittely

09.07.2019 20:00 | Aleksi Pakkala

Tuotteen esittely

Adata Spectrix D60G -muistikampojen molemmat puolet on peitetty läpinäkyvällä muovilla, jonka taakse RGB-valaistus on sijoitettu. Muistikampojen pinta-alasta on peräti 60 prosenttia RGB-valaistu.

Kuudentoista gigatavun muistikitti koostuu kahdesta kahdeksan gigatavun muistikammasta. Muistikampojen harjatusta alumiinista valmistettuihin kylkiin on sijoitettu skandinaaviseen makuun melko heikosti soveltuva XPG:n tribaali-tyylinen logo, mitä ei kuitenkaan ole erikseen valaistu.

XPG Spectrix D60G -muistikammat ovat G.Skill TridentZ -muistikampojen kanssa mitoiltaan lähes identtiset. Muistikampojen valaistu kuori nousee siis melko paljon itse piirilevyn yläpuolelle ja saattaa aiheuttaa yhteensopivuusongelmia joidenkin jäähdytysratkaisujen kanssa. Tilanne on toki sama kaikkien korkeampien muistikampojen kanssa.

Adata Spectrix D60G -muistikampojen RGB-valaistus hohtaa melko kirkkaana huurretun muovin läpi, Valo myös jakaantuu melko tasaisesti huurretulla muovipinnalla, mutta erilliset led-valot ovat silti havaittavissa tarkemmin muistikampoja tarkasteltaessa.

Muistien kyljet ovat tyylikkäät ja laatuvaikutelma on hyvä, mutta muistikampojen päällä sijaitseva saumakohdalle ei voi samanlaista ylistystä antaa. Muistikampojen kyljet ovat melko löyhästi toisissaan kiinni, saumakohta irvistää hieman, ja valaistus korostaa saumaa ikävästi.

Muistien RGB-valaistuksen ohjaus on mahdollista usealla eri ohjelmalla. Tarjolla on valmistajan oma XPG RGB Sync -sovellus, mutta valaistuksen ohjaus onnistuu myös emolevyvalmistajien omilla sovelluksilla, kuten esimerkiksi Asus Aura Sync -ohjelmalla. Näin RGB-valaistuksen saa kätevästi synkronoitua kokoonpanon muun valaistuksen kanssa, muiden komponenttien valmistajasta riippumatta.

Itse muistikampojen ulkoasu ei ollut tajunnanräjäyttävä kokemus, mutta myös kylkiin sijoitetun valaistuksen tarkoitus aukesi nopeasti kytkettäessä virrat kokoonpanoon.

RGB-värikirjo koristi komeasti paitsi muisteja, myös ympäröiviä komponentteja. Spectrix D60G muistikammat valaisevat veikeästi emolevyä ja jäähdytyssiiliä, joten nämä muistikammat ovat erinomainen lisä kovimpien RGB-puristien kokoonpanoihin.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto