Testi: AMD Radeon RX 5700 XT -näytönohjain – Sopivasti tehoa, järkevästi hintaa

01.12.2019 10:00 | Aleksi Pakkala

AMD on pitkään näytellyt altavastaajan osaa näytönohjainmarkkinoiden myyntiluvuissa. Syykin on varsin selvä: markkinoille ei ole saatu selvästi Nvidian malleja parempaa näytönohjainta. AMD ei silti ole todellakaan luovuttanut, vaan puskee uusia malleja tasaiseen tahtiin. Järkiluokkaan hintansa puolesta sijoittuva AMD Radeon RX 5700 XT -näytönohjain onkin mainio yritys tarjota paljon tehoa ilman järkyttävää hintaa.

AMD on kehittänyt täydellä höyryllä uusia mallistoja kampittaakseen Nvidian ylivaltaa. Tätä on koitettu esimerkiksi yrittämällä luoda kilpailijaansa nähden ylivertaista tuotetta teknisillä läpimurroilla, kuten HBM-muistilla ja seitsemän nanometrin viivanleveyden valmistusprosessilla.

Toistaiseksi kansa ei ole päässyt todistamaan punaisen leirin ylivertaisuutta. Testasimme, onnistuuko AMD uusimpiin malleihin kuuluva Radeon RX 5700 XT kuitenkin tarjoamaan Nvidian verrokkeja parempaa suorituskykyä huokeampaan hintaan.

AMD Radeon RX 5700 XT -näytönohjaimien hinnat lähtevät noin 440 euron tuntumasta. Muropaketin testissä verrokkeina olleiden GeForce RTX 2060 Super- ja GeForce RTX 2080 -näytönohjaimien hinnat alkavat taas 430 eurosta ja noin 750 eurosta.

Tässä testissä tutustutaan näytönohjaimen jäähdytysratkaisuun pintaa syvemmältä ja tutkitaan kuinka näytönohjain pärjää suorituskykytesteissä verrokeilleen hintaluokkansa molemmilta puolilta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat