Yhteenveto

20.03.2017 17:00 | Tapio Berschewsky

Yhteenveto

Ryzenit ovat AMD:n vakuuttavimpia prosessoreita tällä vuosikymmenellä. Valitettavasti testimme osoittavat, että ne eivät ole parasta graafista vääntöä kaipaaville pelaajille yhtä hyviä kuin Intelin mallit.

Synteettisen kuorman alla Ryzenit saivat parempia pisteitä, koska 3D Mark käyttää prosessoritesteissään kaikkia Ryzenin säikeitä hyväkseen ja prosessorin raaka suorituskyky nousee esiin merkittävimmäksi tekijäksi.

Sen sijaan kaikissa pelien sisäänrakennetuissa testeissä Intel oli paras. 4K-tarkkuudella ero oli merkittävä vain Civilizationissa, koska muissa peleissä tehokaskin näytönohjain muodostui pullonkaulaksi. Sen sijaan 1080p-tarkkuudella Intel oli kiistatta parempi kuin selvästi kalliimpi 1800X ja edullisemmat Ryzen-mallit jäivät jälkeen sitäkin pahemmin.

Ryzenit ovat mainioita suorittimia ja hinta-laatusuhteeltaan mainioita raskaissa hyötyohjelmakuormissa, kuten edellinen testimme osoitti. Pelimittausten valossa on kuitenkin selvää, että Intel on yhä tinkimättömintä suorituskykyä etsivän pelaajan ensimmäinen valinta.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Testikokoonpanot ja mittaukset
  3. Suorituskykymittausten tulokset
  4. Yhteenveto