UUSIMMAT

Yhteenveto

22.01.2020 20:00 | Aleksi Pakkala

Yhteenveto

Aorus Radeon RX5700 XT on äärimmäisen hyvä näytönohjain.

Suurempi jäähdytysratkaisu korjaa referenssimallia rampauttaneet lämpötila- ja meluongelmat, ja näytönohjainten nykyisten hinnoittelun takia Nvidian tarjonta samassa hintaluokassa on todella paljon heikompaa. Tulosten perusteella AMD Radeon RX5700 XT -näytönohjaimet pärjäävät hyvin jopa vertailussa GeForce RTX 2070 Super -näytönohjainten kanssa, joiden hinnoittelu alkaa noin 600 eurosta.

Aorus Radeon RX5700 XT -näytönohjaimen jäähdytysratkaisu on jämäkän metallirunkonsa ansiosta todella laadukkaan tuntuinen. Lisäksi kaksi pienehköä RGB-valaistua viivaa tuulettimien vierellä ovat hillityn tyylikäs yksityiskohta näytönohjaimen ulkoasussa.

Radeon näytönohjainten ajurit eivät ole juurikaan parantuneet, AMD Wattman -sovelluksen käytön ollessa edelleen tahmeaa. Sovellus tarjoaa kyllä laajan määrän informaatiota ja säätömahdollisuuksia, mutta itse käyttöliittymä on tuskallisen hidas, ja sovellus tuntuu jäätyvän lähes jatkuvasti.

Ajuriongelmista huolimatta Radeon RX5700 XT -näytönohjain on AMD:lta todella onnistunut tuote. Referenssimallin puhallintyylinen jäähdytysratkaisu rampautti näytönohjaimen suorituskykyä jonkin verran, ja korkea melutaso teki näytönohjaimen suosittelusta vaikeaa. Suuremmilla jäähdytinratkaisuilla varustettuja Radeon RX5700 XT -malleja uskaltaakin sitten  jo suositella varauksetta, kunhan hinnat pysyvät alle 500 eurossa.

Hyvää

  • Erinomainen hinta-tehosuhde
  • Hiljainen rasituksessa
  • Laadukas olemus

Huonoa

  • AMD:n ohjelmistopuoli ei ole samalla tasolla Nvidian kanssa

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto