UUSIMMAT

Tuotteen esittely

03.05.2020 10:00 | Antti Voutilainen

Tuotteen esittely

Corsair julkaisi K95 RGB Platinum XT:n tammikuussa CES 2020 -messujen yhteydessä. Mekaaninen pelinäppäimistö on langallinen ja siinä käytetään Cherry MX -kytkimiä. Valittavissa olevat vaihtoehdot ovat Cherry MX Blue, Cherry MX Brown ja Cherry MX Speed.

Testiin saadussa mallissa käytössä on lineaariset Cherry MX Speed -kytkimet. Käyttöön tarvittava painallusvoima on 45 grammaa ja rekisteröintipiste on 1,2 millimetrin päässä. Koko liikematka on 3,4 millimetriä. Kytkimistä ei synny kuulo- eikä tuntovastetta. Kytkimille luvataan sadan miljoonan painalluksen käyttöikää.

Näppäimistössä on kahdeksan megatavun sisäinen muisti, ja siihen saa tallennettua viisi erilaista profiilia.

Näppäimistön vasemmasta laidasta löytyy kuusi makronäppäintä, joihin voi ohjelmoida haluamansa toiminnot. Vaihtoehtona on hyödyntää näppäimiä Elgato Stream Deck -ohjelman kanssa.

Multimediakäyttöä varten näppäimistön oikeasta ylälaidasta löytyy viisi näppäintä sekä pyöritysrulla.

Vasemmalla ylälaidassa on lisäksi kolme näppäintä. Yhdellä säädetään RGB-led-valaistuksen kirkkautta, ja toisella määritetään pelitila, joka poistaa oletuksena Windows-näppäimen käytöstä. Kolmannella näppäimellä valitaan käytettävä näppäimistöprofiili.

Näppäimistön mukana toimitetaan irrotettava rannetuki. Muovinen rannetuki on pehmustettu ja siinä on keinonahkapäällyste.

Mukana tulee myös 15 ylimääräistä näppäinhattua ja työkalu näppäinhattujen irrottamiseen. Kuusi näppäinhatuista on värjätty sinisiksi, myötäilemään Elgato-värimaailmaa. Yhdestä näppäinhatusta löytyy Corsairin logo.

Kahdeksan harmaalla päällysteellä olevaa näppäinhattua on muotoiltu WASD-asettelua silmällä pitäen. Esimerkiksi A- ja Q-näppäinten vasen reuna nousee korkeammalle kuin oikea reuna. W- ja E-näppäimissä taas yläreuna on korkeammalla. Erikoismuotoiltujen näppäinhattujen näppäinhattujen tarkoitus on ilmeisesti tarjota selkeämpi tuntovaste pelikäytössä tärkeimpien näppäimien osalta, jotka ovat usein Q-,W-,E-,R-,A-,S-,D- ja F-näppäimet.

Näppäinhattujen materiaalina käytetään PBT-muovia, joka on kestävämpi vaihtoehto kuin yleisesti käytetty ABS-muovi.

Näppäimistöstä löytyy USB-läpivienti (USB 2.0 Type-A). Läpivientiä varten punottu kaapeli haarautuu kahdeksi USB-liitännäksi. Läpivienti ja itse näppäimistön kaapeli ovat yhdessä paksussa kaapelissa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Käyttökokemukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat