UUSIMMAT

Testi: Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6G – Näytönohjaimen valttina on tehokas jäähdytysratkaisu

10.04.2019 10:00 | Aleksi Pakkala

Muropaketin testilabraan saapui Nvidian viimeisin näytönohjain, hieman hämmentävästi nimetty GeForce GTX 1660 Ti. Kyseessä on Nvidian ratkaisu niitä varten, jotka haluavat uudella Turing-arkkitehtuurilla höystetyn näytönohjaimen ilman säteenseuranta- ja koneoppimishömpötyksiä. 

Uuden näytönohjainarkkitehtuurin ilmestyessä tuodaan markkinoille lähes poikkeuksetta ensin malliston hintavammat tuotteet, ja vasta sen jälkeen, pikkuhiljaa, huokeampia ratkaisuja. Tätä mallia mukaillen Nvidia on nyt julkaissut Turing-arkkitehtuuriin perustuvan korvikkeen aiemmalle ja suositulle GeForce  GTX 1060 -näytönohjaimelleen. Uutuusmalli GeForce GTX 1660 Ti on suunnattu ensisijaisesti pelaamiseen 1080p-resoluutiolla.

Uusien näytönohjaimien hinnoittelu alkaa 300 euron tuntumasta. Nyt testatun Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6G -mallin voi lunastaa itselleen noin 350 euron hintaan.

Muropaketin testissä käydään läpi itse tuote, mutta luonnollisesti selvitetään samalla myös mallin suorituskyky sekä lämpö- ja melutasot.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Lämpötila- ja melumittaukset
  5. Yhteenveto