UUSIMMAT

Testi: Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6G – Näytönohjaimen valttina on tehokas jäähdytysratkaisu

10.04.2019 10:00 | Aleksi Pakkala | 1

Muropaketin testilabraan saapui Nvidian viimeisin näytönohjain, hieman hämmentävästi nimetty GeForce GTX 1660 Ti. Kyseessä on Nvidian ratkaisu niitä varten, jotka haluavat uudella Turing-arkkitehtuurilla höystetyn näytönohjaimen ilman säteenseuranta- ja koneoppimishömpötyksiä. 

Uuden näytönohjainarkkitehtuurin ilmestyessä tuodaan markkinoille lähes poikkeuksetta ensin malliston hintavammat tuotteet, ja vasta sen jälkeen, pikkuhiljaa, huokeampia ratkaisuja. Tätä mallia mukaillen Nvidia on nyt julkaissut Turing-arkkitehtuuriin perustuvan korvikkeen aiemmalle ja suositulle GeForce  GTX 1060 -näytönohjaimelleen. Uutuusmalli GeForce GTX 1660 Ti on suunnattu ensisijaisesti pelaamiseen 1080p-resoluutiolla.

Uusien näytönohjaimien hinnoittelu alkaa 300 euron tuntumasta. Nyt testatun Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6G -mallin voi lunastaa itselleen noin 350 euron hintaan.

Muropaketin testissä käydään läpi itse tuote, mutta luonnollisesti selvitetään samalla myös mallin suorituskyky sekä lämpö- ja melutasot.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Lämpötila- ja melumittaukset
  5. Yhteenveto
Keskustelu

outoa…

kyllä ko. näykkärin valtteina täytyy pitää erinomaista fps/watti suhdetta,eli tekokkuutta joka olisi ehdottomasti pitänyt huomioida,vai eikö sillå ole väliä murossa.. ok,vaikka olisi vienyt 235W?

ja koska ko. kortti ei vie kuin pikkasen n. 130W hehkulampun verran yli virtaa ei voi puhua hitaasta vauhdista missään alueella. paitsi ehkä 4K pepelissä mihin sitä ei ole tarkoitettu.

ihmettelen suuresti ettei tehonkulutusta ole mitattu?? tänä päivänä outoa.

rautasivujen toimittajien ja testien kirjoittajien pitäisi mielestäni yhä enemmän antaa painoa ja arvoa tehokkuudelle tänä päivänä. se on IN ja must tästä eteenpäin.

ainakin näin on suomen ulkopuolen testeissä,ja painavana asiana….

esim. saman pelinopeuden omaavat kilpailijat vievät melkein tupla määrän watteja!
eli korttille ei mielestäni voi antaa muusta negeja kuin..ehkä hinnasta, mutta nvidia ei ole hyväntekeväisyys tehdas.

ja tässä kortteja verrataan esim. 2070 (195w)malleihin?? hetkinen….

arvosana lähellä kymppiä, paitsi jos joku esittää samanhintaisella kortilla samat pelinopeudet ja saman watti syönnin…
ei löydy maailmasta… eikö 10 ole silloin oikea ja kehut?

[​IMG]

Muropaketin uusimmat