UUSIMMAT

Tuotteen esittely

10.04.2019 10:00 | Aleksi Pakkala | 1

Tuotteen esittely

Nvidia GeForce GTX 1660 Ti asettuu suorituskyvyltään ja hinnoittelultaan GeForce RTX 2060- ja GeForce GTX 1660 korttien väliin, GeForce GTX 1660 Ti:n ollessa hyvin samankaltainen kortti GeForce RTX 2060:n kanssa.

Eroja kuitenkin on enemmän kuin Nvidian nimeämiskulttuuri antaa ymmärtää. Valveutumaton kuluttaja voisi nopeasti kuvitella, että GeForce GTX 1660 Ti:n grafiikkaytimenä olisi säteenseuranta- ja tensor-ytimistä karsittu, ja GeForce RTX 2060 -näytönohjaimesta tuttu TU106-grafiikkaydin – ja erehtyä pahemman kerran.

GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjain käyttää nimittäin heiveröisempää TU116 -grafiikkaydintä. Se sisältää vain 1536 CUDA-ydintä, kun taas GeForce RTX 2060 -näytönohjainten TU106-grafiikkaytimissä on käytössä 1920 CUDA-ydintä.

GeForce GTX 1660 Ti:n referenssikorteissa grafiikkaydin toimii 1770 megahertsin kellotaajuudella, mutta testatun Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6GB -näytönohjaimen peruskellotaajuus on pykälää korkeampi eli 1860 megahertsiä.

GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimella on käytössä kuusi gigatavua 12 Gpbs:n nopeudella toimivaa GDDR6-grafiikkamuistia, joka on kytketty 192-bittiseen muistiväylään.

Näytönohjaimen taustapuolta suojaa muovinen suojalevy, joka on heiveröisen tuntuinen, eikä edes erityisen näyttävä. Näytönohjainmallista on väkisin tehty kolmen tuulettimen pituinen – eli hämmentävän pitkä piirilevyyn nähden. Tarkka pituus on 280 millimetriä. Leveyttä löytyy 116,7 millimetriä ja paksuutta 40,4 millimetriä.

Gigabyte GTX 1660 Ti Gaming OC 6G -näytönohjain on varustettu kolmella DisplayPort 1.4 -liittimellä ja yhdellä HDMI 2.0b -liittimellä. Hintavammissa Nvidian malleissa on niin kutsuttu Virtual Link USB-C -liitin, jolla VR-visiiri saa yhdestä USB-C-kaapelista sekä kuvasignaalin että tarvitsemansa virran.

Näytönohjaimeen on sijoitettu yksi kahdeksan pinnin virtaliitin. Näytönohjaimen jäähdytintä ympäröi takakannen kanssa samanlaisesta muovista valmistettu kehys, joka paikoittain tuntuu todella heiveröiseltä. Näytönohjaimen takaosassa takakansi ja muu muovinen kehys yhdistyvät. Niiden saumakohdassa palat ovat kiinni toisissaan muovisilla kiinnikkeillä, jotka irtosivat toisistaan näytönohjainta käsitellessä.

Testinäytönohjaimen purkaminen oli melko kivutonta. Hieman poikkeuksellisesti jäähdytin irrotettiin ennen takakantta. Jäähdytin oli kiinni näytönohjaimessa vain kuudella ruuvilla, ja takalevyn irrottamiseksi täytyi ruuvata irti kolme ruuvia lisää. Jäähdytinpuolen kehikossa on kaksi piirilevylle menevää liitintä, joista toinen ohjaa tuulettimia ja toinen RGB-valaistusta.

Näytönohjaimen TU116 -grafiikkaydintä ympäröi kuusi yhden gigatavun GDDR6-muistipiiriä, jotka muodostavat näytönohjaimen kuuden gigatavun grafiikkamuistin.

TU116-piirin pinta-ala on 284 neliömillimetriä. Tämä tekee siitä huomattavasti GeForce GTX 1060 -näytönohjaimen grafiikkapiiriä suuremman, ja vain hivenen pienemmän kuin Muropaketin testissä verrokkikorttina toimineen GeForce GTX 1070 -näytönohjaimen grafiikkapiiri.

Näytönohjain ottaa virtansa yhdestä kahdeksanpinnisestä liittimestä. Näytönohjaimen lämpökuormaksi on ilmoitettu 120 wattia. Nvidia suosittelee näytönohjaimen rinnalle vähintään 450-wattista virtalähdettä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Lämpötila- ja melumittaukset
  5. Yhteenveto
Keskustelu

outoa…

kyllä ko. näykkärin valtteina täytyy pitää erinomaista fps/watti suhdetta,eli tekokkuutta joka olisi ehdottomasti pitänyt huomioida,vai eikö sillå ole väliä murossa.. ok,vaikka olisi vienyt 235W?

ja koska ko. kortti ei vie kuin pikkasen n. 130W hehkulampun verran yli virtaa ei voi puhua hitaasta vauhdista missään alueella. paitsi ehkä 4K pepelissä mihin sitä ei ole tarkoitettu.

ihmettelen suuresti ettei tehonkulutusta ole mitattu?? tänä päivänä outoa.

rautasivujen toimittajien ja testien kirjoittajien pitäisi mielestäni yhä enemmän antaa painoa ja arvoa tehokkuudelle tänä päivänä. se on IN ja must tästä eteenpäin.

ainakin näin on suomen ulkopuolen testeissä,ja painavana asiana….

esim. saman pelinopeuden omaavat kilpailijat vievät melkein tupla määrän watteja!
eli korttille ei mielestäni voi antaa muusta negeja kuin..ehkä hinnasta, mutta nvidia ei ole hyväntekeväisyys tehdas.

ja tässä kortteja verrataan esim. 2070 (195w)malleihin?? hetkinen….

arvosana lähellä kymppiä, paitsi jos joku esittää samanhintaisella kortilla samat pelinopeudet ja saman watti syönnin…
ei löydy maailmasta… eikö 10 ole silloin oikea ja kehut?

[​IMG]

Muropaketin uusimmat