UUSIMMAT

Yhteenveto

10.04.2019 10:00 | Aleksi Pakkala | 1

Yhteenveto

Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6G on kelpo näytönohjain. Sen ulkomuoto on nykypäivän standardeilla melko pelkistetty, mutta muovinen kuori antaa kokonaisuudesta halvan ensivaikutelman. Gigabyten valikoimasta löytyy myös kahdella tuulettimella varustettu GTX GeForce 1660 Ti -malli, joka on oiva ratkaisu pienempiin kokoonpanoihin, joihin kolmella tuulettimella varustettu malli ei mahdu.

Kolmen tuulettimen jäähdytin saattaa tuntua hieman yliammutulta ratkaisulta GeForce GTX 1660 Ti -näytönohjaimelle, mutta tehokkaan jäähdytyksen ansiosta näytönohjain pysyy todella viileänä.

Kortilta löytyy myös modernien vaatimusten mukaisesti RGB-valaistus, joka tällä kertaa rajoittuu ainoastaan näytönohjaimen kyljessä sijaitsevaan Gigabyte-logoon. RGB-valaistuksen ohjaukseen käytetään Gigabyten RGB Fusion 2.0 -ohjelmistoa, jolla kokoonpanon valaistuksen saa synkronoitua.

Uusi Turing-arkkitehtuuri menestyy paremmin DirectX12-rajapintaa käyttävissä peleissä, jotka yleistyvät kovaa tahtia. Kuitenkin GeForce GTX 1070 tarjoaa myös DX12-peleissä hyvin samankaltaista suorituskykyä, ja edelleen hyvin yleisellä DirectX11-rajapinnalla GeForce GTX 1660 Ti jää auttamatta vanhemman sukupolven jalkoihin. Nvidia tuntuu aktiivisesti ajavan alas SLI-teknologiaansa, ja GeForce GTX 1070 malleista poiketen GeForce GTX 1660 Ti ei tue SLI-ominaisuutta.

Halvimmillaan GeForce GTX 1660 Ti maksaa noin 300 euroa, ja Gigabyten mallin hinta pyörii 350 euron tuntumassa. Halvimmat GeForce GTX 1070 mallit ovat noin 330 euron hintaisia, ja GeForce GTX 1070 Ti -mallien hinnat alkavat noin 400 eurosta. GeForce GTX 1660 Ti on suorituskykynsä puolesta oiva parannus GeForce GTX 1060 -näytönohjaimeen verrattuna, mutta samalla näytönohjaimen hinta on noussut edellissukupolven GeForce GTX 1070 -näytönohjainten tasolle.

GeForce GTX 1660 Ti on oiva valinta pelaamiseen Full HD -resoluutiolla, mikäli uusia Nvidian RTX-ominaisuuksia ei jää kaipaamaan. Ainoaksi uudeksi ominaisuudeksi jää Turing-arkkitehtuurin mahdollistava yhtäaikainen liukulukujen ja kokonaislukujen laskenta, mikä nopeuttaa renderöintiä. Ominaisuus ei kuitenkaan riitä kasvattamaan suorituskykyeroa huomattavasti edellisen sukupolven näytönohjaimiin verrattuna. Näytönohjainkaupoilla kannattaa kuitenkin tarkastaa, josko hyllystä löytyisi GeForce GTX 1070 -korttia lähes samaan hintaan.

Gigabyten version on kuitenkin toimivan jäähdytysratkaisun ansionsta oiva valinta GeForce GTX 1660 Ti -malliin päätyvälle kuluttajalle.

Hyvää

  • Hiljainen
  • Viileä
  • Mainio suorituskyky DirectX12-rajapinnan peleissä

Huonoa

  • Heikko suorituskyky DirectX11-rajapinnan peleissä

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Lämpötila- ja melumittaukset
  5. Yhteenveto
Keskustelu

outoa…

kyllä ko. näykkärin valtteina täytyy pitää erinomaista fps/watti suhdetta,eli tekokkuutta joka olisi ehdottomasti pitänyt huomioida,vai eikö sillå ole väliä murossa.. ok,vaikka olisi vienyt 235W?

ja koska ko. kortti ei vie kuin pikkasen n. 130W hehkulampun verran yli virtaa ei voi puhua hitaasta vauhdista missään alueella. paitsi ehkä 4K pepelissä mihin sitä ei ole tarkoitettu.

ihmettelen suuresti ettei tehonkulutusta ole mitattu?? tänä päivänä outoa.

rautasivujen toimittajien ja testien kirjoittajien pitäisi mielestäni yhä enemmän antaa painoa ja arvoa tehokkuudelle tänä päivänä. se on IN ja must tästä eteenpäin.

ainakin näin on suomen ulkopuolen testeissä,ja painavana asiana….

esim. saman pelinopeuden omaavat kilpailijat vievät melkein tupla määrän watteja!
eli korttille ei mielestäni voi antaa muusta negeja kuin..ehkä hinnasta, mutta nvidia ei ole hyväntekeväisyys tehdas.

ja tässä kortteja verrataan esim. 2070 (195w)malleihin?? hetkinen….

arvosana lähellä kymppiä, paitsi jos joku esittää samanhintaisella kortilla samat pelinopeudet ja saman watti syönnin…
ei löydy maailmasta… eikö 10 ole silloin oikea ja kehut?

[​IMG]

Muropaketin uusimmat