UUSIMMAT

Tuotteen esittely

27.08.2019 20:00 | Aleksi Pakkala

Tuotteen esittely

Gigabyte RTX 2080 Super Gaming OC -näytönohjain on ulkoisilta mitoiltaan varsin maltillinen. Kortilla on pituutta 28,6 senttimetriä, leveyttä 11,4 senttimetriä ja korkeutta 5 senttimetriä. Näytönohjain on vain karvan verran liian korkea ollakseen 2-paikan mitoissa, joten kyseessä on siis 2,5-paikan korkuinen näytönohjain.

Näytönohjaimen jäähdyttimen rivaston läpi työntää ilmaa kolme tuuletinta, joista keskimmäinen pyörii vastakkaiseen suuntaan reunimmaisiin tuulettimiin nähden. Gigabyten mukaan ratkaisu vähentää turbulenssia ja parantaa jäähdytystehoa.

Kuten lähes kaikki nykyaikaiset näytönohjaimet, sammuttaa myös Gigabyte RTX 2080 Super Gaming OC tuulettimensa näytönohjaimen ollessa kevyellä käytöllä. Tällöin näytönohjain toimii luonnollisesti täysin äänettömästi.

Nvidia GeForce RTX 2080 Super -pohjaisen näytönohjaimen sydämenä sykkii Turing-arkkitehtuuriin perustuva TU104-grafiikkapiiri, jonka kaikki laskentayksiköt ovat käytössä. Alkuperäiseen GeForce RTX 2080 -näytönohjaimeen verrattuna käytössä on siis 128 CUDA-ydintä enemmän, CUDA-ydinten kokonaismäärän kohotessa nyt siis 3072 ytimeen.

Nvidian GeFroce RTX 2080 Superin referenssiarvo boost-kellotaajuudelle on 1815 megahertsiä, mutta testatun Gigabyte RTX 2080 Super Gaming OC näytönohjaimen boost-kellotaajuus on nostettu 1845 megahertsiin.

GeForce RTX 2080 Super on varustettu kahdeksalla gigatavulla Samsungin uutta GDDR6-grafiikkamuistia. Ensimmäisen sukupolven GDDR6 muistit toimivat 14 Gbps:n nopeudella, uuden generaation kyetessä jo 16 Gbps:n nopeuksiin.

Nvidia on kuitenkin asettanut muistien nopeudeksi 15,5 Gbps, joten ylikellotusvaraa löytyy taatusti. GeForce RTX 2080 -näytönohjaimen tavoin myös Super-mallin muistit ovat kytketty 256-bittiseen muistiväylää.

Gigabyte RTX 2080 Super Gaming OC on varustetettu yhdellä kahdeksanpinnisellä ja yhdellä kuusipinnisellä virtaliittimellä. Tällä liitinvarustelulla näytönohjaimelle on mahdollista syöttää enintään 300 wattia virtaa.

Tämä riittää hyvin myös ilmajäähdytteiseen ylikellotukseen näytönohjaimen TDP arvon ollessa 250 wattia. Peruskellotaajuuksilla näytönohjain virrankulutus oli Timespy Extreme -testin aikana noin 230 wattia.

GeForce RTX 2080 Super Gaming OC on varustettu myös RGB-valaistuksella, mutta ainoastaan näytönohjaimen kyljessä sijaitseva Gigabyte-logo on valaistu. Valaistusta ohjataan RGB Fusion 2.0 -ohjelmalla, ja sen avulla onnistuu valaistuksen synkronointi myös kokoonpanon muiden RGB-valaistujen tuotteiden kanssa.

Taannoin Muropaketin testissä olleesta Gigabyte GeForce GTX 1660Ti -näytönohjaimesta poiketen, on GeForce RTX 2080 Super Gaming OC näytönohjaimen takalevy metallia. Tämä antaa näytönohjaimesta huomattavasti paremman laatuvaikutelman. Näytönohjaimen jäähdyttimen kehys on kuitenkin muovia. Yleisesti ottaen näytönohjaimen laatuvaikutelma on hyvä, joskaan ei vielä erinomainen.

GeForce RTX 2080 Super Gaming OC on varustettu varsin yllätyksettömällä liitinvalikoimalla. Näytönohjaimella sijaitsee kolme DisplayPort 1.4 -liitäntää, yksi HDMI 2.0b -liitäntä sekä vielä yksi VirtualLink-teknologiaa tukeva USB-C-liitin.

Näytönohjaimen mukana paketista löytyi pikaopas, takuulehtinen ja asennuslevy. Joidenkin näytönohjaimien mukana toimitetaan adaptereita PCI-E-virtaliittimiin tai erilaisia ratkaisuja näytönohjaimen tukemiseen kokoonpanossa, mutta Gigabyte on karsinut pakkauksesta kaiken ylimääräisen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto