Yhteenveto

27.08.2019 20:00 | Aleksi Pakkala

Yhteenveto

Nvidia GeForce RTX Super -mallisto on tehokas piristysruiske vielä melko tuoreeseen RTX-mallistoon. Uusien GeForce RTX Super-mallien ohjemyyntihinnat ovat tismalleen samat kuin aikaisemmin julkaistujen RTX-mallien hinnat julkaisussa.

Tällä hetkellä kuitenkin alkuperäisten GeForce RTX -mallien hinnat ovat jo hieman laskeneet. Halvimmat GeForce RTX 2080 -näytönohjaimet maksavat noin 700 euroa, halvimpien GeForce RTX 2080 Super -mallien maksaessa hieman yli 800 euroa.

GeForce RTX 2080 Super ei tuo vanhempaan GeForce RTX 2080 -näytönohjaimeen verrattuna uusia ominaisuuksia, vaan tarjolla on ainoastaan viidestä kymmeneen prosenttia enemmän suorituskykyä noin 15 prosenttia korkeammalla hinnalla. Diili on oikeastaan ihan hyvä, ottaen huomioon vertailussa olevan high-end-näytönohjaimia.

Nvidia GeForce RTX 2080 Super -mallisto korvaa pikkuhiljaa GeForce RTX 2080 -malliston, joten juuri nyt voi olla hyvä sauma löytää GeForce RTX 2080 -näytönohjaimia kovista alennuksista. Jos kuitenkin tarvitsee ylimääräisen hippusen suorituskykyä, on GeForce RTX 2080 Super loistava valinta. Punaisen leirin Radeon VII -näytönohjain voisi olla kilpailija Nvidia GeForce RTX 2080 Superille, mutta saatavuus Suomessa on suoraan sanottuna surkeaa, ja hinnat tämän vuoksi korkealla.

Gigabyte GeForce RTX 2080 Super Gaming OC yllätti positiivisesti jäähdytystehollaan kokoonsa nähden. Huomattavasti verrokkiaan pienemmän Gigabyten ei todellakaan tarvitse hävetä jäähdytystehoaan mammuttimaisen MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio:n rinnalla.

Näytönohjaimen ylikellotuspotentiaalia ei myöskään voi kehua maata mullistavaksi, mutta Gigabyte GeForce RTX 2080 Superin ylikellotuksesta saadut prosentuaaliset hyödyt olivat hyvin pitkälti saman suuruisia kuin MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio:lla saavutetut ylikellotushyödyt. Toisaalta vaatimaton ylikellottuminen on vain merkki siitä, että grafiikkapiiristä puristetaan vakionakin lähes kaikki teho irti.

Hyvää

  • Kilpailukykyinen hinnoittelu
  • Hyvä jäähdytysteho kokoonsa nähden
  • Suorituskyky

Huonoa

  • Melu korkeammilla tuuletinnopeuksilla
  • Niukasti ylikellotuspotentiaalia

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat