Uusimmat

Testi: HyperX Cloud Orbit S- ja Cloud Stinger Wireless -pelikuulokkeet – Toiset ovat lähes parasta mitä pelaaja voi toivoa, toiset tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen

17.11.2019 10:00 Ilari Hauhia

Futuristisilla toiminnoilla varustetut HyperX Cloud Orbit S -pelikuulokkeet ovat lähestulkoon parasta, mitä kaupasta on tällä hetkellä saatavilla. Tosin hinta on kuulokkeilla kova. Pienemmällä budjetilla operoiville on tarjolla HyperX Cloud Stinger Wireless -kuulokkeet, jotka eivät tarjoa vastaavia hienouksia, mutta silti hyvän vastineen rahalle. 

HyperX Cloud Orbit S -kuulokkeet ovat studiokuulokkeista tunnetun Audezen valmistamat, mikä osaltaan selittää niiden korkean 329 euron suositushintaa. Erikoiseksi kuulokkeet tekee pään liiketunnistus, jonka avulla esimerkiksi tilaääntä voidaan suunnata pään liikkeiden mukaan. Kuulokkeet tukevat Waves Nx 3D -äänentoistoa, ja Waves Nx on myös käytetyn liikeseurannan teknologian nimi.

Kuulokkeissa on halkaisijaltaan sadan millimetrin kuuloke-elementit. Taajuusvaste on 10–50000 hertsiä ja herkkyys 120 desibeliä. Irrotettavassa mikrofonissa on käytetty pelikuulokkeista tuttua yksisuuntaista ratkaisua.

Kuulokkeet saa kytkettyä tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen joko USB-C-kaapelilla tai 3,5 millimetrin kaapelilla. Kuulokkeissa on itsessään USB-C-liitäntä, mutta niiden mukana toimitetaan myös sovitinkaapeli A-tyypin liitännän käyttöön.

Analogista liitäntää käytettäessä kuuloke-elementit ja liikkeentunnistus ottavat virtansa sisäänrakennetusta akusta, joka kestää parhaimmillaan noin kymmenen tuntia. USB-kaapelilla tietokoneeseen yhdistettäessä kuulokkeet toki lataavat itseään jatkuvasti.

Langatonta yhteyttä kuulokkeista ei kuitenkaan löydy, mikä erottaa Cloud Orbit S -kuulokkeet muuten lähes vastaavista Audazen Mobius -kuulokkeista, jotka voi yhdistää äänilähteeseen myös Bluetoothilla.

HyperX Cloud Orbit S -kuulokkeet tarjoavat hyvin korkealaatuista äänenlaatua, varsinkin kun sitä verrataan muihin pelikuulokkeisiin. Muita korkean tason pelikuulokkeita ovat muun muassa Kingston HyperX Cloud Flight, Asus ROG Strix Fusion Wireless, Plantronics RIG 800LX, Razer Nari Ultimate, Steelseries Arctis 9X  ja Logitech G935.

Peräti 329 euron hintaiset Cloud Orbit S -kuulokkeet ovat ylivoimaisesti edellä mainitun joukon kalleimmat kuulokkeet. Aivan kalleimpien pelikuulokkeiden titteliä kuulokkeet eivät silti lunasta, sillä Sennheiserin GSP 670 -malli on vielä muutaman kympin kalliimpi.

Cloud Orbit S -kuulokkeiden myyntipakkauksesta löytyvät pitkä latausjohto, erilaisia ohjevihkosia sekä 3,5 millimetrin johto. Esimerkiksi vaihdettavia pehmikkeitä ei kuitenkaan tule mukana.

Mikäli pelikuulokkeisiin ei ole varaa upottaa kovin paljoa rahaa, Muropaketin huippumallin rinnalle kokeiltavaksi otetut HyperX:n Stinger Wireless -kuulokkeet tarjoavat hyvän vaihtoehdon. Ne ovat halvimmillaan noin 75 euron hintaiset, joten hintaero on todella merkittävä.

Toisin kuin kalliimmat Cloud Orbit S -kuulokkeet, voi HyperX Cloud Stinger Wireless -kuulokkeet nimensä mukaisesti yhdistää tietokoneeseen tai PlayStation 4:ään langattomasti. Langallista liitäntää ei kuitenkaan ole tarjolla lainkaan ja mukana tuleva micro-USB-kaapeli soveltuu vain kuulokkeiden lataamiseen.

Äänentoistosta vastaavat 50 millimetrin elementit, ja kuulokkeiden taajuusvaste on 20-20000 hertsiä. Herkkyys on  109 desibeliä. Mukana on myös mikrofoni, jonka voi halutessaan kääntää kuulokkeiden sivulle pois häirisemästä.

Wireless Stinger -kuulokkeiden varustelu on minimissään. Mukana on vain lataukseen tarkoitettu microUSB-kaapeli, lyhyt ohjevihko sekä langaton USB-tikku langatonta yhteyttä varten. Mikrofoni on kiinteä, eikä varustukseen kuulu nytkään vaihdettavia lisäosia, kuten korvapehmusteita.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Kuulokkeiden olemus
  3. Äänenlaatu ja pelikäyttö
  4. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat